Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пловдивската окръжна прокуратура повдигна обвинение за грабеж на двама полицаи, които са арестувани за кражба на бус с контрабандни цигари. СНИМКА: Архив
Пловдивската окръжна прокуратура повдигна обвинение за грабеж на двама полицаи, които са арестувани за кражба на бус с контрабандни цигари. СНИМКА: Архив

Прокуратурата им повдигна обвинение за грабеж

Пловдивската окръжна прокуратура повдигна обвинение за грабеж на двама полицаи, които са арестувани за кражба на бус с контрабандни цигари. Те са задържани за 72 часа, казаха от държавното обвинение. Обирът е станал в края на май, а служителите на реда били закопчани едва в петък. Първоначално били задържани още хора, замесени в схемата, но в ареста  останали Петър А. и Стефан М. Единият е от криминална полиция, а колегата му е от общинското звено.

Те спрели бус, натъпкан със 70 кашона контрабандни цигари. Това станало на „Кукленско шосе” в Пловдив. Ченгетата се направили на катаджии и инсценирали, че ще пишат акт на шофьора. Той излязъл от буса, след което го избутали и отмъкнали цялото возило с папиросите. Стойността им на черния пазар се изчислява на 80 000 лева.

Разследването се води от следователи към пловдивската окръжна прокуратура и от дирекция „Вътрешна сигурност” на МВР. Редови полицаи са смаяни от деянието на колеги си. Те отказват да коментират случая и твърдят, че това е петно върху цялата областна дирекция на МВР. Директорът й Христо Разсолков отклони всякакви въпроси с обяснението, че случаят е изцяло под наблюдението на прокуратурата. Той не пожела да коментира дали ще предприеме отстраняване на арестуваните полицаи.

Според разследващи не е изключено случаят да се окаже още по-сериозен, т.е. да са замесени и други служители на реда.