Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Веселин Марешки. Снимка телевизия Европа
Веселин Марешки. Снимка телевизия Европа

Веселин Марешки скандализира обществеността с предложението си депутатите да обявяват своята хомосексуална ориентация, както и дали имат зависимости към алкохол и наркотици. В предаването „Ексклузивно” по телевизия Европа той обяви, че не се отмята от думите си, и че дори получава поздравления за своята идея.

„Пред парламента ме спряха граждани по тази тема с хомосексуализма, казах им да, аз не съм хомосексуалист, не съм педофил, не пия, не пуша и не употребявам наркотици. И човекът ми каза „ми ти как си попаднал в парламента”. Хората се съмняват за качествата на народните избраници”, каза Веселин Марешки.

Междувременно Марешки промени позицията си към управлението. Докато през април, след среща с ГЕРБ, бизнесменът декларира, че ще подкрепи пълен управленски мандат на бъдещия кабинет, сега твърди, че никога не е твърдял такова нещо.

„Никога не сме казвали, че подкрепяме управлението. Напротив. Още от самото начало, обявихме, че след като волята на българския народ е такава, че ГЕРБ е първа политическа сила, е нормално те да излъчат министър-председателя и да се опитат да направят правителство. Ние дадохме този шанс от гледна точка, че на България й трябва стабилност, а не нови избори. Ние не сме партьнор на никой, ние сме партньор на българския народ, на българснкия бизнес и на българската държава”, каза още той.

В сряда, когато депутатите гласуваха искането на БСП за оставка на председателя на парламента Димитър Главчев, изненадващо депутатите от Воля гласуваха "за", заедно с БСП и ДПС.