Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Касиерът похарчил милионите за лични нужди, смята прокуратурата. Справка от Агенцията по вписванията, приложена по делото, обаче показала, че той не е извършвал сделки с движимо и недвижимо имущество от 2009 г. досега. Всъщност по време на разследването и на делото в съда така и не се разбра къде са парите. Самият Митевски отказва да дава обяснения.

Липсата на сумите станала ясна при проверка в главната каса още на 11 май 2010 г. По време на пледоариите обаче се разбра, че банката предпочела да си затрае и да не го обявява публично, за да не създава паника сред хората. Затова скандалът гръмна публично година и половина по-късно.

Петко Митевски работил като преброител куриер в банковата сфера още от 1997 г.

До 15 август 2009 г. бил в клона на Алфа банк на площад “Народно събрание”, а после бил преместен в клона на бул. “Васил Левски”.

През всичките години нито един от колегите му не го бил виждал да си тръгва от банката с големи сакове.

Според негова колежка той винаги идвал по един и същ начин - носел само чанта за лаптоп. Касиерката в главната каса също потвърдила, че не е забелязвала Митевски да изнася обемисти пакети, нито пък да се държи странно.

В самата банка имало забрана служители на финансовата институция да напускат с големи торби. Въпреки че в главната каса нямало камери, такива били разположени във фоайетата, коридорите, входа, паркинга.

По време на делото се разбра също, че в този период организацията в банката била лоша. “Вярно е, че това е било така, но Митевски се е възползвал от лошата организация”, каза адвокат Ина Лулчева.

Защитата поиска той да бъде оправдан или да получи минималното наказание от 3 г. затвор, защото никога не е пречил на разследването, а напротив - явявал се редовно на заседанията, не се укривал и дори с разрешението на съда пътувал в Турция за 3 дни.

Присъдата не е окончателна, предстои делото да се гледа от Софийския апелативен съд. Петко Митевски е на свобода срещу подписка.