Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Аз не съм юрист и очевидно никога няма да бъда.

Но юристите нека да кажат дали е възможно съдията да обяви:

- Да, наистина обвиняемият е изнасилил потърпевшата, но ние ще му намалим присъдата двойно, защото времето, през която я е изнасилвал, е било по-кратко от нормалното време за изнасилване.

Или със същата логика да се намали двойно присъдата, защото наистина потърпевшият е пребит, но времето за пребиването му е по-кратко от нормалното време за пребиване.

Или пак и пак с тази логика - да, извършен е грабеж, но присъдата ще бъда намалена на половина, защото времето на грабежа е било по-кратко от нормалното време за един грабеж.

Или все с подобна логика присъдата се намалява на половина, защото обвиняемият е блъснал с беемвето си пешеходеца на зебрата и го е влачил по асфалта, но времето, през което го е ударил и влачил е по-кратко от нормалното време за такова престъпление.

Защо пък сега това ли, когато българският народ стреснат, трогнат, очарован следи съставянето на едно правителство, което, както е привично, не изкарва докрай своя мандат и с всеки следващ мандат все по-малко от него изкарва?

Ами защото научих за нагло прилагане на двойни стандарти в т.нар. футболен съюз. Освен драстично по-малките наказания за драстично по-груби деяния, които са можели да доведат до трагични случаи, безпардонните циници в този т.нар. съюз са намалили законно полагащото се наказание за развяване на свастика (да, за развяване на свастика! - самият факт на намаляване на наказанието за развяване на свастика е чудовищна глупост, която само безкрайни циничини и тъпи хора могат да направят) с аргумента, че ... тя е размахвана за по-кратко време от нормалното за размахване на свастика в България...

Ще кажете - футбол. Аз на мачове не ходя и дори не ги гледам по телевизията, но съм потресен, че някой в България може да намали законно регламентирано наказание за развяване на свастика и освен това да го направи с абсурден аргумент, който говори очевидно и очевадно, че там, в т.нар. фуутболен съюз има змийско гнездо от самозабравили се влечуги, които пълзят послушно пред Властта и Парите и пет пари не дават за закона, за морала, за принципите и за порядъчността в България.

Ако пиша това, то е защото футболът е огледало на Държавата и Властта у нас, той е и спортът, по който ние оставяме далеч назад всички други държави, хонеже нашият премиер е не само най-добрият политик сред всички футболисти по света и у нас, но той е и най-добрият футболист сред всички политици на всички земни кълбета...