Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Корнелия Нинова СНИМКА: Архив
Корнелия Нинова СНИМКА: Архив

Тук сме, за да дадем кураж на онеправданите хора, че има кой да защити правата им, каза соцлидерката на митина на червените в София

"Днес - в 21 век, съществува модерна експлоатация на труда - неплащане на осигуровки и заплати. Но много работници не смеят да надигнат глас, за да не загубят и малкото, което получават. Ние сме тук днес, за да им дадем кураж. Да им кажем, че има кой да защити правата им." С тези думи започна словото си соцлидерката Корнелия Нинова на митинга на БСП за 1 май. Хиляди се събраха на площада пред Народното събрание.

Няма да предадем хората, които гласуваха за нас. Няма да спрем дотук, продължаваме с исканията си от предизборната програма, зарече се Нинова.

Тези несправедливости са следствие. Истинската причина е съществуването на паралелната държава, в която малцина богатеят на гърба на народа си. На тези несправедливости трябва да сложим край, отсече Нинова.

Опитват се да ни спират и заглушат, да ни купят с постове и с власт. Няма да се поддадем, защото нашата битка не е за един ден, не е, за да се уредим ние и близките ни, а е битка за дълъг път срещу крещящата несправедливост, обясни соцлидерката.

"БСП има мисия и тя е справедливост. Ще я постигнем. Не казвам, че ще ни е лесно, но е важно, верни на идеите си и въпреки обстоятелствата, да продължаваме напред. Така ще постигнем онази България, за която мечтаем - свободна, справедлива и солидарна", завърши Нинова.

Червените тръгнаха на шествие към Борисовата градина.