Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Хитлер нарежда: "Погрижете се за тялото ми!" и след това се усамотява с Ева Браун

Какво се е случило в последните мигове на Хитлер? Това разкрива неговият доверен бодигард Рохус Миш в автобиографията си. Миш почина през 2013-а година на 96-годишна възраст, и е първият човек, видял трупа на Фюрера, пише "Индипендънт".

Нацисткият вожд се самоубива заедно със съпругата си Ева Браун през пролетта на 1945 г. По това време Германия вече е в руини, а Червената армия настъпва към Берлин.

Преди да се самоубие, Хитлер освободил от клетвата за лоялност всички войници и заявил, че иска тялото му да бъде изгорено.

След като разбира, че германската армия не е надвила руснаците в Берлин, Хитлер се оттегля във фюрербункера заедно с Браун и дава заповед да не го безпокоят. Той се здрависва с адютанта си Ото Гюнше. Хитлер вече му е казал, че не иска неговото тяло да бъде публично поругавано като това на Мусолини.

„Изведнъж се случи нещо. Вратата беше отворена и аз погледнах през вратата. Първо видях Ева. Тя беше седнала, а обувките й бяха под дивана. До нея беше Фюрера. Очите му бяха втренчени, а главата му беше клюмнала напред”, спомня си Миш в автобиографията си.

Миш, който беше последният оцелял член на обкръжението на Хитлер, умря в Берлин на 96-годишна възраст. Преди смъртта си той описа в книга интимни подробности от живота на вожда, включително как се е натъкнал на любовницата му Ева Браун в интимен момент, в който тя била само по прозрачна нощница.