Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ударът на САЩ в Сирия не беше скок в тъмното. Имаше информация не само от американското разузнаване, а и от Израел, че атаката със зарин е извършена от самолет на армията на Басар Асад. Това каза Мохамед Халаф, журналист в България от Ирак пред „Блумбърг тв”

. "За това бе ударена точно тази база на Башар Асад, от която е излетял самолета със зарин и няма да последват други удари в рамките на идните седмици, защото ударът бе ограничен и наказателна операция спрямо Асад".

"Посланието към Русия е, че Башар Асад е бреме и че трябва да бъде спрян, защото прекалява и Русия трябва да престане да го защитава и да настоява да бъде част от бъдещето на Сирия, защото нито сирийския народ го иска, нито факторите в региона, нито САЩ и съюзниците от Европа. Тази атака обърна цялата външна политика на САЩ, защото само преди два дни Тръмп каза: Асад не ни е проблем".

Ужасяващите картини от газовата атака разгневиха целия свят и така или иначе трябваше да се вземат мерки. Това което ускори толкова реакцията бе позицията, изразена от Русия, каза още той.

Колкото повече остава Асад на власт, толкова повече атентати ще има навън, допълни Халаф. "Виждаме, че в Северен Кавказ се активизират терористи и не трябва да се забравя, че в Русия има 22 млн. мюсюлмани и те са сунити. Те гледат как Асад убива техните братя и не гледат добре на съюза Русия-Иран. Кризата в Сирия няма да се разреши без да си тръгне Башар Асад. Този режим произвежда кризи и много емигранти и бежанци".