Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка официален сайт на "Лудогорец"
Снимка официален сайт на "Лудогорец"

С официална церемония "Лудогорец" откри днес новата спортна база на футболната академия. Лентата на новото съоръжение прерязаха премиерът Огнян Герджиков, кметът д-р Валентин Василев и собствениците на клуба Кирил и Георги Домусчиеви. На събитието присъстваха още зам.-изпълнителният директор на БФС Антон Попов, треньорът на руския национален отбор Станислав Черчесов, спонсори и др.

"Ако преди 10 години някой ми беше казал, че Разград ще стане меката на българския футбол щях да го обявя за луд. Но ето, че сега сме свидетели как последните години Лудогорец стана хегемон в българския футбол", каза премиерът Герджиков в приветственото си слово. "Затова искрено и сърдечно искам да поздравя тези, които направиха така, че Лудогорец да бъде отбор - отбор, с който се гордеем на европейската сцена", заяви още премиерът. Той подчерта, че още по-хубавото е, че се обръща внимание не само на представителния футболен отбор, но и на децата и този комплекс е ярко доказателство за това. Премиерът изрази убеденост, че Лудогорец ще жъне успехи тепърва с новата модерна база.

Кирил Домусчив заяви, че това е един пореден радостен момент в историята на Лудогорец. Той отбеляза, че по пътя, по който вървят успяват да постигнат всичките си мечти, не само успехите на футболния терен, но и да построят всичко, което е необходимо за тези успехи. Домусчиев припомни, че през тези години беше основно реновиран стадионът и изградена базата "Гнездо на орли". "За амбициите на Лудогорец стана малко тясно и направихме още една база - това съоръжение, което откриваме днес", посочи Домусчиев. Той изрази надежда, че младите таланти, които ще ползват базата, ще имат големи успехи и от тях ще има немалко национали и играчи, които да защитават българското знаме по световните първенства и турнири.

Цялостната инвестиция в базата надхвърля 15 милиона лева. Новата база на футболната академия "Лудогорец" разполага с четири терена с естествено покритие и един терен с изкуствено покритие. Всички игрища имат осветление и дренаж. Изграден е полигон за тренировка на вратарите, тенис корт, нова сграда със съблекални, възстановителен център, зали за обучение и кабинети за треньорите в академията. Първият терен на комплекса разполага с трибуни с 2000 седящи места, като има обособен сектор за гостуващите фенове.

По-късно ще има и благотворителен мач в помощ на бившия именит играч на "орлите" Захари Минчев, който се бори с тежко заболяване.