Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Меглена Кунева Снимка: Йордан Симеонов (Архив)
Меглена Кунева Снимка: Йордан Симеонов (Архив)

Цялото ръководство подава оставка. Аз, като председател на ДБГ – също. Това заяви Меглена Кунева, лидер на „Движение България на гражданите”, по време на брифинг след проведения Изпълнителен съвет на партията.

Меглена Кунева обясни, че оставката е необходима, за да бъде споделена отговорността от загубата на изборите на Реформаторския блок. Кунева поясни, че макар и подала оставка, тя ще остане силно ангажирана с каузата на „Движение България на гражданите”. „Искам да дам път на хора, които правят своите уверени крачки в политиката от началото на създаването на ДБГ”, заяви Меглена Кунева и подчерта, че днес Изпълнителният съвет на партията е решил, до провеждането на Конгрес и избора на ново ръководство, зам.-председатели на партията да станат доскорошните народни представители Димитър Делчев и Антоний Тренчев.

Новият зам.-председател Димитър Делчев направи анализ на отминалите избори. Той отдаде слабия резултат на две причини – неучастието на „Реформаторски блок-Глас народен” в корпоративния вот и разделеното явяване на партиите в дясно. От своя страна Антони Тренчев упрекна партиите за непрозрачните преговори, които се водят за създаването на следващото коалиционно правителство.