Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Владимир Карамазов
Владимир Карамазов

"НИКОГА няма да забравя как жив червей се излюпи и се засели в крака на един от операторите на "Сървайвър". Шавливото насекомо ми приличаше досущ на извънземно от филма "Пришълец", дошло да колонизира човечеството. Целият екип бяхме в потрес. Червеят се движеше подкожно, и не спираше да шава. Всяко помръдване прозираше изпод кожата на Владо. И да му препречвахме пътя, червеят все успяваше да заобиколи препятствията", споделя неразказани истории от хитовото риалити ""Сървайвър"" водещият Владо Карамазов.
Червеят, който стресира всички познати на Карамазов, всъщност ларвата е на тропическа муха. След седмица на антибиотици и специални пункции кракът на оператора се отървал от пришълеца. Въпреки че инцидентът е достоен за епизод от "Досиетата Х", Карамазов не крие носталгията си по екзотичните острови и дори по милионите комари. Екипът и сценаристите си дават почивка  и тази година оцеляване няма да има.
"Мъчно ми е, че няма да снимаме сезон на ""Сървайвър"". Емоциите от островите не мога да ги натрупам никъде другаде. Разбира се, не всичко върви по мед и масло. Там наистина се изморявам. След ""Сървайвър"" София ми е най-любимото място. В края на втория месец в Карибския басейн съм сънувал Сточна гара в София. Изглеждаше ми като раят на земята. Бленувах как ходя по Сточна гара или как си карам колата. Но това е сладка умора и сладка носталгия", продължава Карамазов. Веднага след новината, че сезон на ""Сървайвър"" тази година няма да се снима, слухове за това, че актьорът е останал без работа, заваляха. Всички подобни клюки определено се оказват далеч от истината.
"Имам доста предложения да работя отново в телевизията. Вероятно ще снимам абсолютно нов сериал по Би Ти Ви. Не искам да давам повече подробности, защото всичко може да се промени. Не мога и да кажа, че няма да стана водещ на някоя шоу програма.  Макар че не се виждам в ролята на шоу звезда", обяснява Карамазов. За предпазливостта на актьора относно бъдещите му планове има солидна причина.
"Станал съм мнителен. Не мога да се зарадвам, докато не видя всичко черно на бяло и готово. Преди години много се палех. Примерно обаждат ми се за някаква идея, а аз вече си представям как ще си я реализирам. После за един час всичко пропада и само съм се надявал на вятъра", обяснява Владо. И бърза да обясни какво според него му носи успеха в театъра и в телевизията.
"Много съм съвестен в работата си. Работлив съм. Предполагам, и таланта има значение, но при мен надделява трудът. Мисля си, че и хората, с които съм работил досега, го оценяват", обяснява Карамазов. Преди по-малко от година той и колегите му от Народния театър Деян Донков и Захари Бахаров решават да станат артисти на свободна практика.
"Особена разлика не усещам. Единствено в заплащането има промяна, и то към по-добро", споделя Владо.  Той си има свое мнение относно театралната реформа, която предстои.
"Относно закриването на театрите не мога категорично да кажа - да или не. Не се чувствам достатъчно компетентен да твърдя каквото и да било. Но когато съм ходил с постановки в провинцията, атмосферата там ме е удивявала. Времето е спряло, и то години наред. Там никой не изисква - актьорите наистина бездействат. Играе се една постановка на месец. Зимата е студено, изобщо не играят. По никакъв начин не съм за закриването на театрите, но те просто трябва да функционират, като Народния театър например. Естествено не става въпрос за всички театри от провинцията. Едно е сигурно - в момента хората в България имат нужда да гледат български продукти, български сериали", обяснява Владо. И споделя мнението си за младите попълнения в театъра.
"Много се надявам сега да не излезе, че в театъра всеки е хванал кокала и не го пуска. Защото изобщо не е така. Особено в Народния са много отворени към младото поколение. Но те просто са прекалено агресивни, самонадеяни. Компетентни са за всичко, не искат нищо ново да научават, с вродено самочувствие са. Това ме втрещява. Особено като си дам сметка ние какви бяхме преди 10 години. Две-три години бях по-нисък от тревата, не ламтях директно за главни роли. Гледах всичко в театъра като абсолютно чудо. В момента е нещо страшно", обяснява Карамазов. Все пак от общото правило има и изключения. Бойко Кръстанов, станал известен с ролята на Дани от "Стъклен дом", определено е пример за млад талант според Карамазов.
"За съжаление такива като него са единици", обяснява водещият на ""Сървайвър"". Самия той от години е в светлината на прожекторите. Успоредно със славата пъплят и всякакви слухове за личния му живот.
"Преди много години се ядосвах. Но сега вече нищо не може да ме извади от релси и само се забавлявам. Слава Богу, и майка ми, и баща ми са много отворени хора и не се впечатляват от подобни неща.
Забелязал съм, че пишат за мен на някакви етапи. Два месеца съм обратен. Свързват ме с негър, с циганин, с кой ли не. После два месеца не съм. Но тогава задължително ме свързват с женени жени, тук изключения няма. После два месеца съм милионер и пишат как съм обрал най-големите хонорари в цялата държава. После съм мизерник, нямам пари за нищо и спя по каравани. Но моят фаворит е, че съм циганин. Имаше и много доказателства, че ми е син венецът, че съм много черен, че се избелвам например", смее се Карамазов. Въпреки многото клюки актьорът изобщо не се мъчи да ги оборва. За личния си живот той е повече от лаконичен.
"Нищо ново няма на личния фронт. Нямам връзка с манекенка или нещо от сорта, за да бъда по-интересен. Но това изобщо не значи, че съм самотен. В някаква степен съм си самодостатъчен." Въпреки че има зад гърба си над 30 успешни роли, Карамазов гледа доста критично на всяко свое появяване на сцената. Актьорът до ден днешен си спомня неудачите си в постановката "Зимна приказка".
"Там просто не пожелах да вникна какво се иска от мен. И тази ми роля определено е провал. Сам си бях виновен. Все пак опитах да си взема поука.  Дадох си сметка, че не може да мисля едно и категорично да упорствам на това, което мисли режисьорът", обяснява Карамазов. И споделя за притесненията си от лятото. В продължение на месец той не е имал и ден почивка. На театралния фестивал във френския град Авиньон Карамазов играе главната роля в постановката "Казанова" на режисьорката Диана Добрева. В 25 представления за 25 дни участвал Карамазов.
"В Авиньон всеки ден играех постановка без почивка. Имах  две алтернативи - или да намразя представлението, или да ми стане любопитно и да е различно всеки път. Слава Богу, случи се второто. На мен ми беше изключително интересно, представлението се разви ужасно много. Стана абсолютно различно от това, което правих в София", обяснява актьорът. Въпреки приятните емоции около представленията работата на актьора не е никак лека. Травми и болести съпътстват непрекъснато живота на сцената.
"Непрекъснато ми пада гласът, раменете и коленете ме болят. Ходя редовно на нагревки. Получавам мускулна треска на гърдите", обяснява болежките си Карамазов.
Той до ден днешен не може да прецени сам за себе си името Карамазов му е донесло късмет. Младият актьор получава аристократичната фамилия още на първото си представление в Народния театър от режисьорката Лилия Абаджиева.
"Бях подложен на ужасни подигравки в продължение на една-две години от моите приятели за "Карамазов". Съжалявах 300 милиона пъти. Но хубавото в България е, че всяко чудо е за три дни. Като мине един период от време, всички вече забравят и на никого не му прави впечатление.  Не съм се замислял изобщо дали ми е помогнало. Може би да", разказва Карамазов.

 

Роден: 27 април 1979 г.
Първа роля: Иван Сенебирски в "Албена"
Първа анимационна роля: Жабока принц в анимацията на "Дисни" "Принцесата и жабокът"
Завършва НАТФИЗ през 2002 година в класа на професор Сейкова.
Изучава актьорско майсторство в класа на Бончо Урумов.
Завършва Техникум по обществено хранене
Две поредни години - 2008 и 2009, е избран на "Мъж на годината" от читателите на Tialoto.bg.
Наградата "Мистър Брилянтин" на списание "Ок" е връчена на Карамазов през 2008 година.
Бг оскарите на красотата - "Пантен бюти ауордс", е връчен на Карамазов за 2006 година за "Модел на годината".
Обиколил е над държави в Азия, Европа и Америка.
Бил е водещ на "Без багаж", тв предаване за туризъм.
Подписва договор с Народния театър в деня, в който се дипломира в НАТФИЗ.

 


Още кръвожадни тропически насекоми

"Никога няма да забравя малките читри. Те са дори по-малки от комар, почти невидими са. За сметка на това хапят като булдог. Движат се на облаци. Всички от екипа имаха ужасни бруки, които ставаха на рани след няколко часа. Само на мен ми се разминаваше. Ухапят ме, мен ми се образува пъпчица и ми минава."

Вълк спира речта на Карамазов с години

"Много трудно проговорих. До 5-годишна възраст изобщо не продумвах. Тъкмо бях започнал да проронвам по някоя дума, и ме уплашиха. Бях в детската градинка и се играеше пиеска. Плюшен вълк изпълняваше главната роля. Някъде към средата на представлението вълкът се приближи до лицето ми и изрева. Оттогава започнах да заеквам."

 

ДЪЛБИНИ: Актьорът разпуска с гмуркане.
ДЪЛБИНИ: Актьорът разпуска с гмуркане.
АМБИЦИЯ: Карамазов играе пробивен хубавец в постановката на Теди Москов "Сирано дьо Бержерак"
АМБИЦИЯ: Карамазов играе пробивен хубавец в постановката на Теди Москов "Сирано дьо Бержерак"
КАЗАНОВА: Карамазов в ролята на най-известния изкусител в историята.
КАЗАНОВА: Карамазов в ролята на най-известния изкусител в историята.
ЕЗДА: Водещият е яхнал бивол между снимките на поредния сезон на "Сървайвър".
ЕЗДА: Водещият е яхнал бивол между снимките на поредния сезон на "Сървайвър".
КАЧЕСТВА: Владо Карамазов е сред най-талантливите родни актьори.
КАЧЕСТВА: Владо Карамазов е сред най-талантливите родни актьори.