Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Направо се разтреперах, за първи път го гледам. Това е абсолютна тотална лъжа. Не знам въобще откъде може да се измисли такова нещо. Борисов петни не само моето име, но и престижа на журналистическата професия.

Това заяви пред Би Ти Ви журналистката и кандидат за депутат от БСП Елена Йончева, докато гледа в ефир изявлението на Бойко Борисов, в което той твърди, че неговото правителство е трябвало да плати милиони за документални филми на Йончева. В петък думите му потвърди и бившият финансов министър Симеон Дянков. още тогава Йончева бе категорична, че ще съди лидера на ГЕРБ.

Всички документални филми, които съм правила, не са с бюджет на телевизията, така винаги съм имала свобода и независимост. Аз работя с външни предавания, събирам спонсорски заставки, никога не съм ползвала бюджет на телевизията, затова ще дам Бойко Борисов на съд, повтори Йончева и добави: "Симеон Дянков ще трябва да доказва също думите си в съда. Понеже съм абсолютно убедена, че това е голяма лъжа, аз съм готова да се откажа от всякаква политическа битка и ако съм депутат, ще изляза от парламента, ако това не е лъжа. Но ако се окаже, че Борисов лъже, нека той поеме отговорност и да напусне политиката."

Не може да хвърли такава кофа лъжи върху мен две седмици преди изборите и то човек, който два пъти е бил министър-председател. Това е недостойно, заяви журналистката.