Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКИ: АВТОРЪТ
СНИМКИ: АВТОРЪТ

Недопустимо е българи да си продават гласовете за пари, смята служебният премиер

„Силно се надявам, че няма да се стигне до крайни мерки, като скъсване на дипломатическите отношения с Турция!”. Така служебният премиер Огнян Герджиков коментира в Русе скандала с предизборния клип на ДОСТ и последвалата реакция на съседна Турция. Той обаче призна, че между двете съседни страни все още съществува известно напрежение.” Преди два дни турският посланик Гьокче беше привикан от зам.министър на външните работи, беше му обърнато внимание за намесата в нашите избори. Това са важни неща за отношенията ни, а с Турция трябва да сме в добросъседски отношения. Всякакви подобни опити за не съвсем коректно отношение в предизборния период не са добри!”, отсече Герджиков. Той припомни, че в междудържавните дипломатически отношения има различни механизми, както например вече проведеният разговор с посланик Гьокче.

„Силно се надявам, да не се стига до крайни мерки, като скъсване на дипломатическите отношения с Турция, това не можем и не бива да допускаме, защото става дума за две съседни страни! Затова силно се надявам, да не се стигне дотам!”, призна Огнян Герджиков.

Не правим политически смени на директори, уточни служебният на въпрос на журналист, защо се готви смяна на 28 март на шефа на УМБАЛ –Русе д-р Иван Стоянов, въпреки, че болницата има добри финансови резултати.

”Не правим нищо политическо, защото ние не сме политическо правителство. Там обаче, където заварваме недобри неща, се мъчим да намерим по-добрите кадрови решения, още повече, че никой не е абониран за директорския пост”, припомни Огнян Герджиков.

Според премиера, подготовката за парламентарния вот върви много системно. Герджиков отличи и добрата работа на министрите на МВР и отбраната, които отговарят за изборите.

„Създадена е много силна организация, но вече има и сигнали за купуване на гласове. Първите от тях дойдоха от Северозападна България, има и от Югоизтична. Вземат се мерки, води се сериозна превантивна дейност. Мобилизирани са всички структура, включително ДАНС, и останалите силови ведомства. Трябва да се покаже решимост в борбата с това изключително грозно явление. Българи да си продават гласовете за пари – това е нещо недопустимо за тази европейска държава”, възмутен е Огнян Герджиков.

Въпреки, че служебното правителство е с кратък времеви хоризонт, то ще се срави успешно с подготвяната покупка на 300 джипа за МВР, уточни служебният премиер.

„Нашето правителство е с кратък времеви хоризонт и искаме всичко да е перфектно. Затова правим всичко възможно да няма никакви неща, които да будят подозрения около сделката! Никой не трябва да се притеснява! Всичко се прави както трябва, за да успеем навреме с поръчката и доставката”, заключи Герджиков.