Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Фондацията на президента "Решение за бъдещето" вече е регистрирана

Очаквам тежки избори и коалиции, обяви той

Президентът Радев има номера ми, но не ме е търсил

Президентът Росен Плевнелиев вече е регистрирал фондацията "Решение за бъдещето". Това обяви той в ефира на "Нова". Тя ще има образователни цели и всеки ще може да дарява. Освен това той пише книга и показа пред камерата част от ръкописите, които са на български и английски език.

"Очаквам много тежки избори. Има жесток сблъсък между партиите, между стари и нови играчи на политическата сцена. Аз също съм готов да вляза в сблъсък с тези, които бутат България на изток", каза Плевнелиев.

По време на изборите през март той няма да е в България, а в САЩ и ще гласува във Вашингтон. Според него оттук нататък ще се правят коалиции. Той призова партиите да обявят с кого ще се коалират още преди изборите.

Плевнелиев разкритикува и служебния кабинет. Според него още не е започнала реалната работа по подготовка на изборите като се забелязвали различни сигнали - парламентът казва, че трябва да има машинно гласуване, а ЦИК обявява, че такова няма да се проведе.

"Президентът Румен Радев има мобилния ми телефон, но не ме е търсил. Той трябваше да обяви мотивите за всяко едно назначение в държавната администрация", категоричен е Плевнелиев. България трябва да излъчи по-скоро еврокомисар, каза още той.

"Европа тръгна на различни скорости, а България се пържи в собствен сос. показваме тотална незаинтересованост по тази тема като не излъчваме представител на страната в европейската комисия", каза Плевнелиев.

След края на мандата Плевнелиев се чувства свободен човек - ходи на кино, разхожда се по улиците, води детето си на училище, среща се със старите си приятели, за които не е имал време през 7-те години във властта. Планира да посети 2 концерта - на Ю Ту и на Колдплей.

"Слушам всякаква музика без чалга, разбира се", казва президентът. В новия си офис Плевнелиев пази каската, с която е дал път на магистралите като министър, както и библия, подарена му от Българския патриарх в много тежък за него момент.