Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

В момента сме в един сценарий, който мога да нарека европейско отмъщение. Това заяви Меглена Кунева в предаването "Лице в лице", след като днес стана ясно, че няма спрени пари по оперативната програма Наука и образование.

Когато поех министерството нямаше акредитация на тази програмата, което беше много лошо. Моят заместник Денков е силно концетриран в науката и далеч по-мално в другата част на програмата - образованието.

Успяхме да задвижим тези програми, коментира Меглена Кунева. Едно от нещата, от които ми стана болно е, че няма уважение към системата, каза Кунева. Няма спрени пари, категорично заяви тя. Спрях договорите с циганските включвания. С министър Денков се бяхме разделили малко преди това.

Не е имало писмо до мен от министър Томислав Дончев със забележки към мен, каза още Кунева. Да се краде от ромски проекти е най-ниската точка, до която може да се падне, заяви тя. Този целият шум се вдигна, защото някой не иска да носи отговорност и този някой не съм аз, заяви още Кунева.

За мене образът на България ми е по-скъп, отколкото дребнавостите на лична недооцененост, посочи Меглена Кунева.

По думите й образованието е не само бъдещето на България, но и на Европа. Има хора, които мислят за образование. От ЕК казаха няма спрени пари, още дори не сме изпратили писмо. За оттеглянето от листите Кунева коментира отново че иска да даде път на младите.