Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ИНВЕСТИЦИЯ: В старата си къща, ипотекирана за 150 хил. евро, Христо Бисеров настани фирма за веселби.
ИНВЕСТИЦИЯ: В старата си къща, ипотекирана за 150 хил. евро, Христо Бисеров настани фирма за веселби.
от СВЕТЛАНА БАТАЛОВА
и ТЕОДОР НАСКОВ

ФИРМА, близка до варненската групировка ТИМ, е станала наемател на депутата от ДПС Христо Бисеров. Проверка на "168 часа" видя на място, че скандално известната къща в центъра на София, купена, докато Бисеров се подвизаваше по върховете на СДС, е превърната в увеселителен център. Неин наемател е агенцията за организиране на корпоративни и детски партита "Фиоре арт студио".
Справка във фирмения регистър ДАКСИ показва, че собствениците на "Фиоре арт студио" - "Кобина" ЕООД, имат интереси в авиационния бизнес. Чрез притежаваната от тях "Молет" в края на 2006 г. бяха избрани за концесионер с германската компания "Фрапорт" на летищата във Варна и Бургас. Още тогава неофициално се твърдеше, че зад българските участници в концесията стои варненската групировка ТИМ. Три години по-късно това е факт. Акциите на "Молет" официално стават

собственост на "Химиимпорт"


Междувременно преминалият в ДПС депутат Христо Бисеров спазва традицията и попълва имотната си колекция с още една перла. Триетажната къща в съседство със стария имот се води на името на съпругата му Мария. Домът е закупен за 145 хил. лева.
В същото време първият дом в столицата на хасковския депутат Бисеров е заложен в банка. Ипотечният кредит е 150 хил. евро.
Според декларациите бившият провинциален адвокат Бисеров притежава и наследствен офис в Хасково, а също и 23 декара ниви в с. Бисер, община Харманли.

 

Кариерата на един адвокат

Христо Бисеров като политик е преминал през цели 5 партии. Тръгнал е от "Екогласност" в началото на 90-те години. След това отива в Зелената партия, която се влива в СДС. Лидер е на Консервативната екологична партия.
В СДС Христо Бисеров се издига до главен секретар, сочен е и за сив кардинал на сините. След конфликт с Иван Костов напуска синята коалиция.
През 2001 г. Бисеров създава "Екип за изследване на политиката". Последната му засега политическа любов е ДПС.

Новият дом на депутата от ДПС
Новият дом на депутата от ДПС
Христо Бисеров
Христо Бисеров