Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Повече от 20 години не е имало толкова тежка авария в "Топлофикация"

"Изключително тежки аварии, които оставиха без вода хиляди хора. Остраняването на проблема е много бавна дейност. Тази нощ отидох на място без предупреждение, за да проверя как се работи", каза в ефира на БНТ столичният кмет Йорданка Фандъкова по повод авариите в "Топлофикация".

"Проверките ще започнат на всички нива, за да се установи начина на действие, никой не е застрахован от аварии. Трябва да кажем ясно, че вече съм възложила независима техническа проверка, казват, че повече от 20 години не е имало толкова тежка авария. В същото време, не по-малко тежко е и положението на хората. Ситуацията с инвестициите е такава, че много години не са правени подмени на топлопроводи, това започна да се случва в последните години, не бива да се рискува отопляването на милионния град", коментира Фандъкова.

"В най-тежките ситуации не блокирахме работата на града, градският транспорт се движеше в зимните условия. Имаме много строги условия, така че плащаме на филмите само за реално свършена работа. Трябва да имаме реална оценка за ситуацията, зимата беше много тежка. Основният проблем бяха тротоарите. След повишаването на температурите веднага възложихме почистване от наносите, започнахме и миене на улиците, но го преустановихме заради минусовите температури", обобщи Фандъкова мнението си за зимната обстановка в столицата.