Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Със силно емоционалната си реч соцлидерката Корнелия Нинова не само взриви от аплодисменти, но и разплака зала 1 на НДК. И бе изпратена от трибуната със ставане на крака.

До момента сълзите на конгрес бяха "патент" на Ламбо, който е иконата на БСП и никой не се е доближавал до него по въздействие върху социалистите, коментираха впечатлени от Нинова делегати-ветерани.

Нинова нееднократно бе приветствана с алодисменти по време насловото си, но най-емоционален бе финалът на речта й. Тя напусна трибуната, от която четеше, и се доближи до делегатите, сключила ръце пред себе си. След което им цитира китайска мъдрост: "Ако ти е трудно, значи вървиш по правилния път, важното е да не спираш. Успешен е онзи човек, който, следвайки идеята си, стига до целта." Нека следваме идеята си и постигнем целта си да постигнем такава България, за каквато мечтаем, каза Нинова. И с треперещ от вълнение глас описа мечтата си - да няма нито едно кътче необработена зема, да вижда семейства с млади колички в парковете, да няма бедни, а когато на международни срещи влезе български политик, да става тихо и всички с респект да казват: Влиза България!

Соцлидерката надъха залата, че БСП може да победи на изборите. И бе изпратена със ставане на крака и викове "Победа".

Делегати бяха впечатлени и от новата визия на конгреса. Модерната овална сцена с издигнат над трибуната голям мултимедиен екран позволяваще дори на хората от последните редове на залата да имат кристална видимост.

От 782 избрани делегати за форума са се регистрирали 728 или 93%. 121 от тях са до 35 г., а 256 са жени.