Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Ройтерс
Снимка: Ройтерс

Британският премиер Тереза Мей, която пристигна на посещение в САЩ, призова Вашингтон към предпазливост в отношенията с Русия, предадоха информационните агенции, цитирани от news.bg.

"Когато става дума за Русия трябва да се помни примерът на президента Рейгън, който при преговорите със съветския лидер Михаил Горбачов действаше на принципа "доверявай се, но проверявай". Що се отнася до президента Путин, моят съвет е отношенията да се развиват, но да има бдителност." - заяви Мей пред форума на Републиканската партия във Филаделфия.

Според нея, Великобритания и САЩ трябва да отстояват интересите си, без да се връщат към политиката на интервенционализма, но не бива да изпадат в изолационизъм.

"Не можем да си позволим да наблюдаваме безучастно, когато има реална заплаха и когато имаме интерес ад се намесим. Трябва да сме силни, умни и решителни. Трябва да покажем необходимата решителност при отстояването на интересите си." - коментира британският премиер.

"Когато става дума за Израел, Близкия Изток или Естония в Прибалтика, ние винаги трябва да защитаваме приятелите си в демократичните страни, които са в проблемно обкръжение." - подчерта Тереза Мей, с което предизвика аплодисменти в аудиторията.