Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Терапевтичен метод за лечение на различни болести и състояния със собствена кръв набира популярност, след като известни спортисти и знаменитости споделят ефекта от него, пише сайтът NaturalNews.

Терапията е с т.нар. богата плазма, но популярното й име е “вампирска”. При нея чрез центрофугиране на кръвта се отделят червените кръвни клетки. След това богатата на бели кръвни клетки и тромбоцити плазма се влива на определено място в тялото или в засегнат участък - например в зони от кожата с акне.

Според експерти тази плазма е ефикасно целебно средство заради голямото количество растежни фактори в нея. Те ускоряват оздравяването на тъканите.

Методът е прилаган на спортисти с различни здравословни проблеми като възпалено коляно, травми, проблеми в коремната област. Това го прави още по-популярен и търсен при различни контузии - от болки в лакътя при тенисистите до болки в гърба, въпреки че една процедура струва към 1000 долара.

Не само спортистите са фенове на вампирската терапия. Неин почитател е и красавицата Ким Кардашиян. Тя си прави вампирски фейслифт.

Терапията вече се използва за дълъг списък проблеми – разтегнати сухожилия и мускулни травми, артрити, навяхвания, дори за плешивост и заличаване на белези. Прилагат я и при сексуални проблеми не само на мъже, но и на жени и като начин да се забавят процесите на стареене.

Какви процеси протичат при вампирската терапия, как се използва плазмата, четете в хартиеното издание на в . "Здраве без лекарства"