Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ако не беше взела мерки, държавата щеше да е виновна. Като взе мерки- пак е виновна ПИСНА МИ да чета подигравки, свързани със зимната криза. В момента поредният лайномет се изказва по една телевизия - как в най, най, най-кризисните места в страната фирмите за почистване не работели, дори не събирали боклука.

Ба! В Полша вече са загинали 12 души, в Прага замръзналите до смърт са трима, в България нито един човек не е умрял. В Румъния има загинали хора, в Италия са затворени пътища, летища, в Германия са затворени жп линии, пътища и градски и междуградски транспорт. В САЩ обявиха в цяла поредица щати кризисно положение при условия, идентични с нашите Но у нас дрънкалата, които не са излезли от комфорта на градските си апартаменти, продължават да се смеят, че това си е просто зима. Па как било по време на тяхното детство и нямало никакъв проблем, а сега що така? Като начало ще припомня, че по време на нашето детство абсолютно всички широки полета из Дунавската равнина и Североизточна България бяха опасани с двойни и тройни скари срещу навявания. Те бяха дървени, железни - където както е трябвало. В наши дни където и да бъдат сложени прегради, до няколко дни ще бъдат откраднати. Това е една от причините снегът безпроблемно да се носи по пътищата.

Още една малка, но значителна подробност за надменните подигравчии: в нашето детство нямаше истински новини, нямаше интернет, нямаше клюкарници, нямаше възможност всичко да бъде заснето и пуснато на мига. В нашето детство БДЖ беше с нов подвижен състав и разполагаше с достатъчно снегорини - аз съм пътувала в тунел от сняг с влак, но пред нас е минавал снегорин. Нямаше драма в това, че много села оставаха блокирани под снега - хората си имаха лично стопанство, животни, мляко, яйца, брашно, достатъчно дърва и просто изчакваха да бъдат изровени. Тежките зимни условия са неоспорим факт. Ако не беше създаден кризисен щаб, ако превантивно не бяха затворени пътища, ако хората бяха закъсали с часове във всички части на България, народът щеше да реве: “От толкова време се знаеше, не можаха ли като в белите държави да направят един кризисен щаб, да се погрижат за народа!” Е, погрижиха се за народа и никой дори не може да предположи колко глупави и самонадеяни хора бяха спасени от огромни проблеми или дори смърт.

Но сега същите тези представители на държавата са виновни защо са взели мерки Ако се затворят пътища в Германия, това е окей - германците са прави. Когато става у нас - това е лошо - нашите са идиоти. Не е нужно човек да подкрепя някого, за да види колко безпринципна е такава позиция. Странното е, че същите плямпала безропотно приемат всички мерки в други държави - толкова е гот там да се играе по правилата и после да се фукаш къде и какво е трябвало да изпълняваш.