Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Веселин Марешки обеща да намали цената на бензина с 30 стотинки, ако дойде на власт. За да постигне това има само три начина - да се превърне в Хари Потър, да ни извади от Европейския Съюз или цялото гориво в БГ да се продава контрабандно.

Структурата на цената на литър бензин е следната - 50% за ДДС и акциз, около 35% за суровина и около 15% за производство, преработка, транспорт, търговия и доставка. Намаляване с 30 стотинки може да дойде, ако г-н Марешки използва две магии на Хари Потър - първо мистичната трансфигурация на професор Минерва от Хогуъртс, за да превърне без никакви разходи руски нефт в български бензин и след това прословутата "accio", за да го телепортира от руското находище до вашия резервоар. Вторият вариант е г-н Марешки да ни извади от Европейския съюз и да занули акцизите, тъй като те са на европейския минимум и не могат да бъдат сваляни. Третият начин е просто да се продава контрабандно гориво в цяла България, де факто без акциз.

Та, следва да разберем от г-н Марешки какво предлага - да се превърне в Хари Потър, да ни извади от ЕС или да остави 100% контрабанда на гориво в страната?