Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бившият вече изпълнителен директор на Би Ти Ви Павел Станчев планирал да излезе в дълъг болничен точно преди да бъде освободен от поста си. Този слух обикаля коридорите на частната телевизия, където все още не е спокойно след внезапната рокада в края на годината.

Павел Станчев беше освободен само месец и половина преди да му изтече договорът с телевизията. На неговото място пристигна австриецът Флориан Скала. Последният си признал, че е абсолютно неориентиран относно процесите в българските електронни медии, и набързо се заобиколил със съветници, които да го вкарат по-бързо в час.

Толкова припряна смяна на един от ключовите ръководители съвсем естествено повдигна множество въпроси. Журналистите на Би Ти Ви продължават да се питат какво е наложило

шефът да бъде махнат сега,

вместо да се изчака началото на февруари, когато той щеше така или иначе да си тръгне, без да се вдига много шум около напускането му. Още повече че при предсрочно освобождаване Станчев ще има право на обезщетение. По традиция ръководителите в родните телевизии подписват договори, в които е предвидено солидно обезщетение, като в същото време им се забранява да се занимават с телевизия за дълъг период от време.

Станчев със сигурност ще получи своето обезщетение, след като не успя да изпълни само един месец от тригодишния си договор. Той е имал намерение да остане в телевизията и след 1 февруари, когато му изтичаше договорът. Тв босът е искал да се възползва от

предвидените от закона социални придобивки

и да си вземе болничен, след като решил да се оперира в Германия.

Изпълнителният директор се подложил на не чак толкова тежка хирургическа операция на рамото, за която обаче можел да си вземе най-малко половин година болничен. Станчев така и не успял да задейства плана си и едва ли не научил в швейцарската болница, че повече не е изпълнителен директор.

"Чак такава драма едва ли е имало, но се говори усилено, че шефът е искал да си почине у дома за известен период от време", категоричен е кадър на Би Ти Ви. Самият Павел Станчев засега предпочита да запази мълчание и не коментира причините за предколедната раздяла с телевизията, която управляваше доста успешно.