Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

В целия свят, когато правителството си е подало оставката, това се нарича правителствена криза.

Когато парламентът не може да състави правителство, а нашият очевидно не може - не очаквам Реформаторите да направят, това се нарича парламентарна или обща политическа криза. От такава криза, последвана от предсрочни избори, се излиза след като един парламент изкара цял един мандат.

Тогава вече се нарича стабилизация след криза.

Предсрочните избори са неизбежни, тъй като не изглежда реалистично Реформаторският блок да състави правителство, което да привлече парламентарно мнозинство зад себе си.

По въпроса за мажоритарните избори абсолютно не съм съгласен хора от шоубизнеса да дават тон как в държавата да се решават политически проблеми. 

Аз мисля, че тези хора трябва да бъдат много внимателни, защото тези въпроси се решават с дълбоко познаване на политическите системи, на политическата история, на проблемите и катастрофите, през които са преминали страните.

Аз съм сигурен, че налагането на пълна мажоритарна система в България създава огромен риск страната да стане олигархична държава в истинския смисъл на думата.

"Брекзит" е опасно явление, защото може да доведе до дезинтеграционни процеси в ЕС, а България ще пострада от това. Но гласуването на британците и изборът на Доналд Тръмп в САЩ  са електорални революции" - масово гласуване срещу политическото статукво и стереотипите за управление.

От интервюто на експремиера по Дарик радио