Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

На заседание на групата на БСП соцлидерката посече властовите амбиции на съпартийците си

Остро мъмрене и отрязване на всякакви властови амбиции е предприела към своите депутати лидерката на БСП Корнелия Нинова във вторник.

“От изборите насам “летят” кабинети, чух вече 7 състава на Министерския съвет. Другари, забравете тази работа!”, тропнала по масата Нинова.

Соцлидерката е повторила забраната си БСП да участва в реденето на служебен кабинет и пред членовете на изпълнителното бюро.

Тя декларира това и публично с обяснението, че това е в правомощията само на действащия президент.

Тъй като очакванията обаче са кабинетът да се реди и от новоизбрания президент Румен Радев, много от червените имат амбиции да намерят място в него. Красимир Янков е спряган за вътрешен министър, Драгомир Стойнев е сочен от някои за икономически вицепремиер и енергиен министър, Атанас Зафиров - за военен.

Победното представяне на БСП на президентските избори ще бъде основна тема на разширеното заседание на Националния съвет на БСП, което Нинова свиква в събота.

Интересното е, че в програмата като докладчик по темата в разпратения дневен ред освен лидера е посочен и новоизбраният президент ген. Румен Радев.

За първи път заседанието няма да е на “Позитано” 20 или в НДК, а в столичен хотел, в който традиционно ДПС заседава.