Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Във вторник президентът Росен Плевнелиев ще свика Консултативен съвет по национална сигурност в последен опит да договори съставянето на ново правителство в рамките на този парламент и избягване на предсрочни избори. Това обявиха съпредседателите на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов и Валери Симеонов след приключилите преди малко консултации с държавния глава.

"Вариантите са два - експертен кабинет, който да събере политическа подкрепа или оставане на сегашното правителство, но с друг министър-председател", обясни Симеонов. Сегашният кабинет можело да разчита на мнозинство от 133 депутата, като към подкрепата на ГЕРБ, РБ и ПФ се прибавя и "Атака", обясни лидерът на Патриотите. "Росен Плевнелиев е единственият до момента, който не иска да хвърли държавата в криза при загуба на половин година до избирането на нов парламент и правителство", обясни още той.

"Евентуален експертен кабинет трябва да бъде съставен от хора, на които не могат да им се обаждат от партийните централи", обясни пък Красимир Каракачанов. Той не коментира информациите, че се готви да е министър-председател на такова правителство. На консултациите между Патриотите и Плевнелиев не било ставало въпрос за това дали президентът ще връчи третия мандат за правителство на Патриотичния фронт.