Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Нови плакати, този път с наркодилъри и свързаните с тях служители на МВР, са разлепени през нощта във Варна. На публикуваните снимки на плакатите се вижда допълнено издание на сочени за свързани с наркоразпространението във Варна, които вчера бяха разлепени на спирка "Акациите" и имената действащи по йерархия началници и оперативни работници в ОД МВР - Варна.

Вчера плакати на криминално проявени по линия разпространение на наркотици бяха подредени поименно на плакат, озаглавен "Мъжете, които тровят децата ни". Надписът под тях беше: „Тези хора продават отрова на децата ни повече от 10 г. Парадират с имената на политиците ни. ВСИЧКИ СА ИНФОРМАТОРИ НА ПОЛИЦИЯТА!!!“.

Плакатът и направен на фолио, не е аматьорска работа както беше в София – хартия по дърветата. Тук някой се е постарал и е платил, за да се получат нещата. Фолиото е стабилно залепено на ламариненото платно за разписанието на автобусите и няма отлепяне, съобщи очевидец.

Чии са снимките на плаката:

Йордан Димов – Юрката, най-известен с това, че преди години след информация, че е получил медицинска помощ след прострелване в Слънчев бряг, беше обявен за общодържавно издирване и открит във варненска болница – обяснението бе, че сам се е прострелял, Гор Казарян – бил е обвиняем по линия наркотици, Пешо Розата – в момента в затвора с висящо дело за наркоразпространение, Янко Каратиста – съден, Веско Полицая – разследван за наркотици, Илко Джуджето – заедно с Янко обвиняем по делото за наркоразпространение, т.е. всички са „известни на полицията“, както обичат да съобщават от ОД МВР – Варна.

Тази сутрин нямаше помен от първите плакати, но пък са били разлепени второ издание - наркодилърите и ченгетата, които ги покровителстват. Между тях има поне двама началници на РУ на МВР, на върха е зам.-директора на ОД МВР, наскоро командирован от София. Разпечатан е и списък на агенти на ДАНС поименен, с агентурния псевдоним, заниманието му, чий атент е и датата от която е вербоан.

Запитан за реакция по случая директорът на областната дирекция на МВР комисар Даниел Пашов обясни, че веднага, след като се запознае с казуса ще го коментира.

По-късно пресаташето Ивана Милева обясни, че ОД МВР - Варна, няма коментар по случая. Според нея разделените на две плакати с надписи в долната част "наркодилъри" и в горната "полицията ни", както и свързващите ги стрелки не означават връзка между двете.

В редакцията на "168часа" бе получено писмо, разпространено до варненски медии. В него пише:

"Майка на 48г. съм от град Варна. Синът ми е наркозависим и правя всичко по силите си да му помогна да се избави от тази зависимост. Имам 2 приятелки майки, чиито деца споделят същата съдба като тази на моя син. От доста време търсим начини да потърсим сметката, на тези, които продават този боклук на децата ни, но изглежда някой по-запознат от нас се е постарал тези тъмни личности да бъдат изложени на публично място. Всички ние, борещи се за светлото бъдеще на децата ни, бихме искали колкото може повече медии да отразят това събитие и сме склонни да си платим, колкото е нужно. Надявам се проявите разбиране и бъдете съпричастни с нас, тъй като сме сигурни, че не сме единствените, чиито деца са зависими."