Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Щом институциите са в разпад /не, че не са/, защо искаш да оглавиш една от тях - Президентската. Въпросът ми е провокиран от изказване на Пламен Орешарски в студиото на "Здравей, България". И не очаквам отговор.

А в момента, с включването на Цветлин Йовчев, бивш вътрешен министър в кабинета "Орешарски", ясно личи какви стават хората с перфектните маски, когато маските паднат. Тези хора бяха на власт, когато в БТВ сутрешният блок беше спрян за първи път в 13 годишната история на телевизията. Сега са шумни и нервни. Тогава бяха по-тихи. И методични в неотговарането на въпроси. В активните мероприятия срещу журналисти и протестиращи. В атаката като най-добра защита.

Но днес Орешарски беше прав за едно - някои неща, като укрепването на КТБ, е в биографията на първото правителство на ГЕРБ. За тоталитарната държава също има някои основания. Всички управляващи се държат като владетели на света или поне на информацията в него. И са толкова, ако не и по-обидчиви, колкото Пламен Орешарски след въпроса "Кой?" Българската власт поболява. Изнежва. И забранява обикновени въпроси. Не критични. Толкова.