Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Гответе се за тежки компроматни войни срещу нас". Това заяви пред министрите премиерът Бойко Борисов по време на правителственото заседание по повод решението на Кабинета да подкрепи кандидатурата на Кристалина Георгиева за генерален секретар на ООН "Положихме огромни усилия, не само ние, но и президентската институция и външно министерство. Това е една изключително сложна процедура. Ирина Бокова действително положи много усилия. Дадохме миналия път последен шанс да видим още веднъж какви ще са резултатите от последното гласуване на 26-ти. Резултатът е с 1 място надолу и сме изпреварени от доста страни и в това число и жени. Заради негласните нагласи, които има там е хубаво кандидатът да е жена и от от Източна Европа. Считаме, че това ще е по-успешна кандидатура. Разбира се пожелавам успех и на Ирина Бокова, и на Кристалина Георгиева“.
Сегаааа... Малко за големите усилия : 1. Бившият ни посланик в ООН Тафров ВИНАГИ е говорил против Бокова. 2. Сегашният ни посланик Панайотов, в деня преди последното гласуване на 26ти пита секретариата на ООН как се сменял кандидат на държава. Клет дипломат - не знае, че такава прицедура няма. 3. Президентът Плевнелиев миналата седмица в реч в Ню Йорк казвайки, че България има силна кандидатура не споменава името на кандидатката. 4. България е единствената страна, която преди поредно предварително гласуване обявява публично, че ако кандидатът и не си подобри класацията ще го смени. Нова Зеландия и Молдова с кандидатки жени на предпоследо и последно място по това време, пращат делегации в ООН водени от Премиерите, за да подкрепят своите кандидатури. 5. България е единствената държава досега публично обсъждала смяна на своя кандидат. 6. България е и единствената страна предложила две кандидатури. Baj Ganjo diplomacy :)
Малко и за абсурда " пожелавам успех и на Ирина Бокова, и на Кристалина Георгиева“. България пак направи прецедент - никога не се е случвало държава да оттегли кандидата си в процедура за избор на шеф на ООН. И още по-голям абсурд е че се пожелава успех и на двете. Юруш на маслините :-) P.S. Моля анти БСП/БКП/Бокова и про ГЕРБ тролове и поддръжници да знаят, че никога не съм гласувал и няма да гласувам за кандидат на БСП. Така, че ако може да ми спестят обвиненията в Бесепаризъм :-) #BajGanjoDiplomacy P.S. От Емил Илиев Кошлуков България - страната, в която заварчиците недостигат, но шефовете за ООН са в изобилие. Казват, че преди векове сме имали славно минало. Приблизително по същото време сме имали и бъдеще