Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ИДИЛИЯ: Дарина и съпругът й Илия Павлов са щастливина върха на славата и богатството.
ИДИЛИЯ: Дарина и съпругът й Илия Павлов са щастливина върха на славата и богатството.

"ЗАДЪРЖАНИТЕ при операция "Килърите" може да се окажат свързани и с покушението срещу моя син", твърди пред "168 часа" бащата на Илия Павлов - Павел Найденов.
Шефът на Мултигруп бе застрелян пред офиса на компанията в София на 7 март 2003 г. "Не мога да обвинявам никого, без да имам доказателства, но откакто тези хора са задържани у мен се породиха съмнения, че е възможно да са безчинствали в държавата много отдавна и по някакъв начин да имат пръст в убийството на Илия. От изнесената информация си правя извода, че поръчковите убийства са били техен бизнес години наред. Отнемали са човешки животи за по няколко хиляди лева, без никой да ги притеснява. Това е чудовищно.

Очаквам разследващите

да се заровят дълбоко, да стигнат докрай и да разкрият всичките им престъпления", обяснява Павел Найденов.
Според него, ако арестуваните "килъри" бъдат притиснати, може да се "пропукат" и да се окаже, че имат пръст не само в стрелбата срещу сина му.
"Нищо чудно след задържането на тези хора да се разкрият и извършителите на убийствата на банкера Емил Кюлев и Иван Тодоров-Доктора", предполага бащата на Илия Павлов.
Седем години след убийството той търси отговор кой и защо е отнел живота на сина му. Прехвърлил е през ума си десетки версии, но нито една от тях не е потвърдена с доказателства.
"В разследването бяха включени много наши и чужди криминалисти, но така и не откриха кой е убиецът. Като най-правдоподобна за себе си бащата приема хипотезата, че зад атентата се крият бизнес конкуренти. Официално делото за убийството на шефа на Мултигруп не е "затворено". По него се работи на оперативно ниво, уточняват ангажирани със случая. Въпреки работата на полицията за разкриването на убийците, бащата на Илия Павлов предприема и

частно разследване

 За него са ангажирани криминалисти от чужбина.
"Те си съдействаха с нашите полицаи. Вложиха много усилия и направиха всичко, което можаха. Работиха в екип три-четири месеца, но не успяха да открият убийците. Информираха ме, че няма резултат и се оттеглиха", обяснява Павел Найденов. Той премълчава каква сума е платил на частните детективи.
"Това няма значение. Парите не можаха да свършат работа. Очаквах резултат, но не се получи", казва бащата.
Със разплитането на покушението е натоварен и Интерпол по молба на нашите власти. Почетният генерален секретар на службата Реймънд Кендал наскоро обявява, че: "Все още има мистерия около случая "Илия Павлов". Въпреки хвърлените сили и от Интерпол все още остава неясно по какви причини и защо е извършено убийството на Илия Павлов. Кендал признава, че службата му не стига доникъде при разследването.

 

Страх за внуците


"СЛЕД смъртта на Илия Дарина предпочете да се установи трайно с децата в САЩ. Не иска да ги довежда тук, защото се страхува да не посегнат и на тях. Тя също няма намерение да идва в България, въпреки че баща й е доста болен. Преди време му подсигури лечение, но в чужбина. Мъчно ми е, че внуците ми израснаха далеч от мен, но така може би е по-добре и по-сигурно", казва дядото Павел. Той се умилява, докато описва внука си Калоян-Илия: "Станал е 1,80 м висок. Много е пораснал. Прилича на баща си. Спортува и учи. Тази година ще завършва гимназия. Планирам догодина да отида до САЩ да видя децата. Ще пътувам през април, когато е рождения ден на внучката ми Паола. Сестра й Венцислава вече е на 28 години. Развива се успешно в бизнес средите. Засега не ми е споделяла да има сериозен приятел и намерения да се жени", обяснява дядото. Той допуска, че младата дама има гадже, но явно не е узрял моментът да го представи на доайена на фамилията.

Давам й благословия за женитбата с Берлускони


СЛЕД развода на Силвио Берлускони усилено пълзят слухове, че италианският премиер и Дарина ще се женят. Вдовицата на Илия Павлов се появява официално на публични събития в компанията на италианския премиер.
"Дарина не е обсъждала с мен дали ще се вземе със Силвио. Давам й благословията си, ако реши да се жени за Берлускони. Дарина е свободна жена, майка на моите внуци. За да бъдат те добре, трябва тя да е щастлива", обяснява Павел Найденов. Той отрича между него и снаха му да има остри конфликти, каквито се тиражират в жълтата преса.
"Ние сме една фамилия, трябва да се подкрепяме, за да върви животът и бизнесът ни. Дарина е човекът, на който се опрях, когато в САЩ бяха убити дъщеря ми Славка и внукът ми Пол. Дарина се нагърби с цялата организация за транспортирането на телата им в България. Нае адвокат, следи делото срещу задържаната за престъплението рускиня Наталия Уилсън", разказва Павел Найденов.

Наесен чакат пирсъда в САЩ


Славка Найденова и синът й 8-годишният Павел Александър Уилсън-Пол са открити мъртви в дома им в Дейл сити, щата Вирджиния, на 3 февруари 2010 г. За двойното убийство е арестувана 47-годишната Наталия Уилсън. Тя е настояща съпруга на първия мъж на Славка - етиопецът Лестър Уилсън, който е баща на детето им Пол.
На 4 май по време на изслушването пред Голямото жури в окръжния съд на град Принц Уилям, щата Вирджиния, на Наталия Уилсън са повдигнати обвинения за две убийства първа степен и две кражби. Според законите на щата това са най-тежките престъпления. За тях се налага смъртна присъда или затвор доживот без право на помилване. След изслушването Наталия Уилсън е преведена в затвора. Тя няма право на промяна на мярката й "задържане под стража" под никакъв предлог. Ще остане в затвора до 15 септември, за когато е насрочено ново изслушване пред журито на окръжния съд в град Принц Уилям. Тогава отново ще бъдат разпитани всички участници в разследването и самата задържана. Очаква се и да се насрочи датата за започване на съдебния процес.
"Доколкото ми е известно, на рускинята е даден шанс да размишлява няколко месеца - от май, когато е било изслушването, до септември, за да реши дали да разкрие имала ли е или не съучастник. Най-вероятно някой й е помагал, защото тя няма шофьорска книжка, а до дома на дъщеря ми Славка няма градски транспорт, стига се само с автомобил. Значи някой е откарал убийцата дотам. Възможно е да е бил съучастник, но може и да е отишла с такси. Този момент не е изяснен от разследващите. Очаквам през септември нещата да се разберат. Във всички случи рускинята трябва да си получи заслуженото, а в САЩ законите се изпълняват", категоричен е Павел Найденов.

Империята Мултигруп


Шефът на Мултигруп Илия Павлов е поставен на осмо място в списъка на 25-те най-богати хора в Източна Европа, съставен от полския седмичник "Впрост" година преди да бъде убит. По изчисления на "Впрост" състоянието на Павлов по това време е 1,5 млрд. долара. Той става милионер едва на 30 години, а десет години по-късно вече е в списъка на милиардерите.


Богаташът Кюлев


Емил Кюлев е вторият по богатство в България според класацията на полското списание "Впрост" за 2004 г. Банкерът Кюлев е застрелян година по-късно посред бял ден на бул. "България" в София. Кюлев е собстевеник на ДЗИ банк, застрахователно дружество ДЗИ, курортното селище "Ривиера", австрийския хотел в Сандански, половината от хотелиерския проект "Супер Боровец", чифлик край Мелник и много други имоти. Бизнес империята на Кюлев се оценява на над 1 млрд. евро. След убийството му вдовицата Весела продава част от имотите.


Куфарчето на Доктора


Соченият за бос на контрабандни канали Иван Тодоров-Доктора е застрелян в черното си "Порше кайен" в София през февруари 2006 г. Три години по-рано той оцелява като по чудо при взрив по време на движение в колата му на бул. "Цариградско шосе". След атентата в багажника на колата му е открито куфарче със скандални снимки. Кадрите са от борда на яхта, акостирала в Монако. На тях се вижда как тогавашният финансов министър Милен Велчев, министърът на транспорта Пламен Петров и депутатът от НДСВ Мирослав Севлиевски играят карти в компанията на Иван Тодоров-Доктора. Избухва политически скандал заради близост на тримата с най-големия контрабандист.


Кои са "килърите"


20 души са задържани при полицейска операция "Килърите", която се проведе в цялата страна на 23 юли. От тях 15 са освободени, след като дават показания пред разследващите. Останалите - Петър Стоянов, шеф на Федерацията по сумо, Янко Попов, Васил Костов, Методи Иванов и Георги Петков са в ареста. Според прокуратурата петимата са ядрото на престъпна група, извършила редица убийства в страната през последните години. Срещу тях са събрани доказателства за разстрела на бизнесмена Юри Галев.

 

Очакване: Павел Найденов се надява убиците на сина му да бъдат разкрити.
Очакване: Павел Найденов се надява убиците на сина му да бъдат разкрити.
МАЙКА И СИН: Славка и Полв в САЩ.
МАЙКА И СИН: Славка и Полв в САЩ.