Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Като се заредим със слънчева енергия, се превръщаме в нещо като слънчев чип и ставаме недосегаеми за болести, казва индиецът Хира Манек, който от 20 г. се храни със слънчева светлина. Според него тя развива сетивността, интуицията, лечителската дарба. Човек започва да гледа по-оптимистично на живота, увеличава се капацитетът на мозъка. Ако обичаме слънцето, то ще ни ръководи, защото всичко живо има естествена джипиес система (за навигация), свързана с него, твърди Манек. “Нека слънцето да се грижи за нас и ще променим света”, зове той.
Зареждането да е поне 270 дни в годината, или 9 месеца, като се допускат кратки прекъсвания, казва слънчевият човек.
Според него и земята лекува. Тя е вторичен източник на слънчева енергия, затова трябва да се ходи бос поне 45 минути на ден. Ходене по морски пясък привечер е най-полезно. Всички органи се “проектират” на ходилото и всеки пръст на крака е свързан с мозъка. Палецът - с епифизата (третото око). Ако тя работи добре, ще живеете дълго. Вторият пръст - с хипофизата. Третият - с хипоталамуса. Четвъртият - с таламуса. Петият - с амигдалата, която се свързва с емоции като страха.
Ползата от ходенето бос се усеща след 6-ия, най-много след 9-ия месец. Тогава потребността от храна намалява, учи индиецът.
Следен е 411 дни
от 21 лекари
Хира Ратан Манек се зарежда със слънце и твърди, че не е ял нищо над 20 г. 79-годишният инженер спира да приема храна през 1995 г. и живее като растенията - само със слънце и вода. Рядко пие чай или кафе.
В древността хората са знаели, че могат да се “хранят” със слънчева светлина, но тези знания са забравени или потулени от стотици години и сега се разкриват пак, казва той. От слънцето се черпи директно чиста енергия, която иначе се набавя косвено от храната.
По света слънцеядство се практикува от доста хора, в България то също има последователи. Манек е идвал няколко пъти тук, за да им изнася лекции. Три пъти е наблюдаван от учени, за да си обяснят феномена му. Първо 411 дни, после 211 и накрая 130 дни. Международен екип от 21 доктори следял състоянието му, а той пиел само вода. Лекарите установяват, че неговата епифиза е по-голяма от нормалната.
Слънцето се гледа само 50 минути при изгрев и пак толкова при залез - тогава лъчите му са по-слаби и не увреждат зрението. Почва се с 10 сек и всеки ден времето се увеличава с 10 секунди. Може да се гледа сутрин, вечер или сутрин и вечер. Тогава времето за съзерцаване се дели наполовина. За 9 месеца то стига 45 мин. После започва да се съкращава с по 10 секунди на ден. За деца на 5-15 г. и бременни дозата взиране е 5 сек.
След гледане на слънцето очите се затварят и се наслаждавате. Ще “видите” един кръг да пулсира в зоната на третото око, ще усетите слънчевата енергия да ви облива и да става по-ярка. Сякаш ставате част от слънцето, казва Манек и съветва човекът да се зарежда бос и стъпил на земята.
Абсолютно същите съвети дава в книгите си и Учителя Петър Дънов.