Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

В Бургас посрещнаха на нож "Нощните вълци" на Путин Снимки: Диана Саватева

За сблъсък между привърженици на рокерите на Путин "Нощните вълци" и техни опоненти съобщи преди минути Димитър Коларов от клуб "Велика България".

Според него на бензиностанция на изхода на Бургас е станал сблъсък между представители на клуб "Васил Левски" и протестиращи срещу "вълците" украинци, заради който е извикана полиция.

Според него униформените са задържали представители на клуба, а не са реагирали на заплахите, отправени от другата страна.

Поддържаме Путин, той е нашият президент, но ние сме мотоциклетисти, имаме друг живот. Политиката си е политика, гледаме да стоим встрани от нея. Това заяви днес Андрей Бобровский - президент на едно от отделенията на прочутия клуб "Нощни вълци", придобили популярност като рокерите на Путин.

Днес около 30 мотора пристигнаха пред кафене в бургаски комплекс "Славейков", където вече ги чакаха още толкова мотористи от бургаския клуп Black Sea Hooligans MC.

Извърши се водосвет и рокерите от двата клуба се бяха събрали около български свещеник със запалени свещи в ръка. 

Андрей Бобровский подчерта, че България е първата страна от т.нар. мотомарш "Славянски свят", който започна на 23 юни.  

Рокерите заедно засадиха липа, след което ще потеглят към Шипка. 

Стана ясно, че в групата има само петима мотоциклетисти от Русия. Останалите са от други страни. Очаква се към марша на територията на България да се присъединят поне стотина участници. Няма провокации и хора, които се опитват да осуетят събитието.

Последният преход на "Нощните вълци" е бил 1500 км без прекъсване, за да могат да пристигнат навреме за планирана в Бургас среща. Те подариха на отец Радослав от бургаския храм "Св Богородица" икона на Архангел Михаил. Свещеникът отслужи водосвет и каза, че не се притеснява от това, че се е присъединил към събитието, тъй като не вижда никакъв политически елемент.

Водосветът е бил за здраве и благополучен поход.

Заедно с домакините си нощните вълци засадиха фиданка в парка в комплекс "Славейков". Те подариха на домакините от бургаския клуб дърворезба на знака си.