Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Режисьорът Стилиян Иванов е последният човек, документирал думите на пророчицата за филма си “Вангя”. Той и екипът си тръгват, а на следващия ден я откарват, без да я питат, на “лечение” в Правителствена болница в София, където тя умира. Стилиян е израснал край пророчица, а като дете научава от нея бъдещата си професия, за която нямал хабер.

“Да спрат да гледат единия какво има в паницата на другия!”, настоявала тя в последните мигове. Казва често също, че “не е важно какъв си, а дали си добър човек”.

“Когато снимахме филма “Вангя”

тя усещаше, че си отива

Ние си мислехме, че се е влошило състоянието й, но пак ще се подобри. Не е било така. Предупреждаваше, че много недоволстваме, но не е изрекла никакво страшно предсказание. Каза само: „Трудното е минало” . Тя просто е виждала, това че XX век е бил много напрегнат век за всички...”, каза преди време пред наш репортер режисьорът Стилиян Иванов.

“Когато отидохме, започнахме: ”Лельо Ванге, как си, що си, един час се загуби, а тя: “Седете да почваме!” За първи път започнахме така. И тя заразказва неща, при които косата ми настръхна. Разбирах, че го казва като послание.

Вече нямаше общи неща “Няма да се боите! Лошото вече отмина! Идва доброто! Още няколко години! Ама за да стане народът требва да спре да завижда.” Така говореше леля Вангя”, разказва Стилиян Иванов.