Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Радиестезистът Иван Милев твърди, че може да сме най-богати в Европа, показва находища

"Качете ме на вертолет и мога да покажа къде в България има нефт и газ.

Не само че мога да намеря находището, но мога да го оконтуря колко е голямо, на каква дълбочина е, да определя най-богатата точка за сондиране.

20 години чакам някой

да ме потърси, да

направим поне един опит

Но не, не искат и да чуят за мен.

Колко пъти съм имал безсънни нощи, живях с надежда, че ще направя нещо за България. Да знаеш какво можеш, да ти кажат руснаците, че като тебе няма друг в света, а в родината - нищо".

На преклонните 85 години известният радиестезист Иван Милев от бургаското село Димчево не крие огорчението си.

Той е обходил десетки места в страната, правел е стотици замервания, още по Живково време е начертал карта с подземните находища на нефт и газ в България.

"Сега кораб ще търсят, намесиха се чужди фирми. Да, има нефт в Блок Аспарух. Аз го имам находището, нанесено на картата преди 15 г. Намира се между Варна и Констанца, на 85 км. от варненския бряг. Находището е голямо 15 000 кв.км. Дали ще улучат дълбочината, дали не - това е друг въпрос.

Аз мога да определя и дълбочината. Питах приятели - нямат ли връзка с тази фирма (бел.ред френската “Тотал"), да им кажа каквото мога", казва ентусиазирано бай Иван. Той още

пази карта на подземните богатства на България,

която направил по Живково време, и разказва, че успял да му я покаже.

РАДИЕСТЕЗИСТ: Иван Милев демонстрира уредите, с които открива нефт и газ.
РАДИЕСТЕЗИСТ: Иван Милев демонстрира уредите, с които открива нефт и газ.

Двамата се срещат през 1988 г. в морската резиденция "Перла" край Приморско.

След като му задава няколко въпроса, Живков се амбицира, праща Милев в ЦК на БКП да даде подробна информация, но година по-късно пада от власт и плановете за добиване на нефт и газ с помощта на бургаския радиестезист пропадат.

Иван Милев, който определя себе си като природен феномен твърди, че

през България минават подземни магистрали

с нефт и газ.

"Газта тръгва от Швейцария, през Северна Италия, Словения, Хърватия, Сърбия, където прави петно от 20 хил.кв.км. Минава през цяла България и отива към Русия, Пакистан, Казахстан, Индия, Китай и т.н.

Целият град Червен бряг лежи върху газ, край

София има 300 кв. км

газово находище.

То се захранва от същата артерията, която идва от Швейцария. Артерията продължава към Велинград, където има петно от около 120 кв.км и излиза от страната.

Това е най-голямата газова артерия в света.

Тук, у нас, можем да бием сонда и да захраним не само България, но и цяла Европа с газ", убеден е бай Иван.

Нефтената артерия идвала от Украйна, през Молдова, Румъния, у нас влизала около Свищов, минавала покрай Пазарджик, където имало петно от 130 кв.км и отивала към Либия. Разклонение на тази артерия пък достигало югозападно до Румъния, минавало покрай черноморското находище и навлизало във Видин.

"От Видин нефтът тръгва надолу към Перник, където има находище от 120 кв.км. Артерията продължава до Бобошево, оттам навлиза в Македония и се насочва отново към Либия", твърди бай Иван Милев.

Разказва, че преди години край Свищов са правени два неуспешни сондажа на дълбочина до 2 км.

"Преди 20 г. с разрешение на генералния директор на “Нефтохим” Ганчо Неделчев обходихме района. Първо минахме през Стражица, там има газ на доста по-дълбоко.

Около Свищов засякох нефтено находище,

голямо 140 кв.км, но между 3500 и 4000 метра дълбочина. А сондажите са правени на 2000 м.", обяснява Милев. И продължава:

"20 млн. за един сондаж на 5-6 км под земята в България, и проблемът ще е решен завинаги. Знам, че ще излезе, по целия свят знам къде има нефт и газ.”

Убеден е, че България е най-богатата държава в Европа на глава от населението по нефт и газ, но подземните съкровища остават неразкрити.

Какви собственоръчно направени инструменти използва Милев четете в хартиеното издание на "168 часа".