Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

След 10 г. заловиха сибирския Джак Изкормвача

В руския град Новосибирск беше арестуван сериен убиец, обвиняван за изнасилването и смъртта на 17 момичета.

В продължение на 10 години маниакът сатанист изтръгвал сърцата на повечето от жертвите си и поставял главите им в качулки по време на сатанински ритуал в мрачни гори или пусти полета.

Понякога това ставало на празника Хелоуин.

51-годишният

новосибирец,

наричан „Джак Изкормвача”, е извършвал престъпления от 1998 до 2006 г., разказа пред руските медии Анастасия Кулешова, старши помощник на ръководителя на регионалното управление на Следствения комитет на Руската федерация. Мъжът ползвал услугите на жрици на любовта, след това ги убивал и опитвайки се да скрие следите от престъпленията си, ги разчленявал и оставял останките им на различни места.

В продължение на 10 години успявал да се измъкне от правосъдието - време, в което следователите и оперативните работници от МВР в Новосибирска област търсят връзка на заподозрения с извършените престъпления. Те разпитват 3000 свидетели, изследват ДНК на 5000 мъже и правят над 300 молекулярно-генетични експертизи.

Експертите успяват да получат генотип на предполагаемия убиец с най-модерно оборудване на ДНК лабораторията на следственото управление. Провеждат се допълнителни изследвания, множество следствено-процесуални действия и оперативно-издирвателни мероприятия, разказват от Следствения комитет.

Съдът решава да арестува новосибирския маниак и се провеждат обиски на десетки места, където той живее или временно е живял. Иззети са допълнителни материали, с които ще може да изяснят и причините за страшните престъпления.

Всичките 17 жертви си приличат на външен вид

Те са стройни и дългокоси брюнетки на възраст от 19 до 30 години, които са оказвали интимни услуги в района на т.нар. Пияна пътека в Новосибирск. След откриването на поредния труп през 1999 г. следователите подозират, че маниакът принадлежи към сатанистка секта.

Убийството на Светлана Иванюк (фамилията е променена) поставя пред следствието редица нерешени въпроси.

Момичето изчезва на 31 октомври в нощта на Хелоуин, огато се гонят злите духове Тялото й е намерено в поле край село Тулински, а под него лежат странни амулети: дървени старинни кръгове с размер около 30 сантиметра, които са разделени на осем сектора с вградени символи.

Кръгове с осем

окръжности,

каквито се срещат

при езичниците

– например при келтите, за които кръгът е символ на колелото на живота или на съдбата. Криминалистите се опитват в продължение на няколко години без особен успех да разгадаят тайнствените надписи и фигурки.

Материалите от следствието доказват, че маниакът дълго време е обработвал телата на жертвите и вероятно е оставял за себе си част от телата на жените според сайта "Сириъл килърс".

Версията,

че маниакът

е сатанист,

се потвърждава и от това, че повечето жертви са с откъснато сърце. Вероятно след поредното убийство маниакът е захвърлял стария “сувенир” и е изрязвал за спомен за себе си новия. За ритуалния характер на убийствата говори и фактът, че някои от главите на разчленените маниакът поставял в качулка. Престъпникът избирал пусто място за ритуала си, в гора или поле.

Какви символи оставял след престъплението си маниакът и какво се установява за жертвите, четете в хартиеното издание