Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Просто тук, в тази страна живееше един различен човек, много различен, който носеше едни метафори, които много хора не знаеха, не разбираха, и които светеха по свой си начин… Нещо, което можеше да взривява облаците, можеше да взривява месечините, можеше да обръща налягането на въздуха. Това беше Кольо Карамфилов.

Лека митология е, че Колето са го разбирали и всички са го обичали. Това изобщо не е така. Накрая вече той много добре разбра кой е бил с него, кой не е бил с него, какъв му е бил хоризонта, кои са му били гамите, през които е живял. Той се бореше много и си беше в битка с този живот.

Трепетите на света, през него, винаги носеха един специален и различен аромат. По тази причина той си остава единствен в много отношения. Театърът беше голяма любов на Колето, но мисля, че най-голямата му любов беше поезията.

Приятели на Кольо Карамфилов показват в изложба над 100 рисунки и скици на художника, които той им е подарявал през години. Откриването на експозицията е на 13 април в галерия "Червената точка".