Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Едни твърдят, че е аутист, а други го забъркват в сексскандал с проститутки 

Митове и легенди - те вървят в комплект с всички велики футболисти. Изумителни истории, на които е трудно да се повярва. Понякога са съвсем реални, а друг път - измислени от първата до последната буква.
Често истината е някъде по средата.
Лионел Меси не прави изключение. Да, той живее във века на информационните технологии и социалните мрежи. А в такава обстановка е трудно да запазиш в тайна каквото и да е.
И въпреки всичко около фигурата на гениалния аржентинец винаги витае нещо мистично. Дори и реални събития с негово участие задължително са украсявани с фантастични подробности. Петата "Златна топка" е отличен повод да си припомним някои от най-популярните и налудничави истории, свързани с Лео.
Синдромът на Аспергера
Този мит е точно толкова невероятен, колкото и авторът му. Легендарният бразилски голмайстор Ромарио обяви в туитър, че Меси страда от лека форма на аутизъм. И че именно на тази диагноза се дължи чудовищната му концентрация върху футбола за сметка на всичко останало. Реакцията бе незабавна - бащата на Лионел се закани да съди Ромарио за клевета. Но до дело така и не се стигна. Впрочем истината е, че като малък футболистът е лекуван с хормони на растежа заради ниския му ръст. Лекарите предупредили, че в противен случай може да не надхвърли 140 сантиметра. Днес Меси се “извисява” до 169.
Това момче да не е нямо?
Унгарското издание Kepes Sport публикува нетипично откровено интервю с Меси. В него аржентинецът разказва за първите си дни в “Барселона”. Споделя, че от притеснение не казал нито дума, а останалите възпитаници в академията решили, че е ням. След няколко дни Лионел категорично отрече някога да е давал подобно интервю - то се оказа напълно измислено. Халфът анонсира намерение да съди изданието, но така само му направи допълнителна реклама.
В леглото с порноактриси
Момичета на име Макарена Лемос и Лусиана Саласар тръбят наляво и надясно, че са палували със самия Лионел Меси. Факт е обаче, че нито една от тях не може да бъде определена като класическа порноактриса. Макарена е модел, известен с относително откровени фотосесии. Но нищо повече. При това тя започва да се снима разголена едва след като се разделя с Лео. За капак единствените доказателства за тази връзка са собствените й думи.
Що се отнася до Лусиана, тя работи като водеща (включително в националната чилийска телевизия) и певица. Най-еротичната й публична проява е фотосесия за “Плейбой”.
Искам в “Челси”!
Преди година аржентинската телевизия DirecTV съобщи сензационна новина - Лионел желае трансфер в “Челси” заради конфликт с треньора на “Барселона” Луис Енрике. Нещо повече - той вече усилено изучавал английски език и си избирал луксозен дом в Лондон. Информацията бе отречена почти едновременно и от самия Меси, и от Жозе Моуриньо. Впрочем през годините аржентинецът е “трансфериран” в най-различни клубове със солидни възможности, включително и в “Реал (Мадрид)”.
Да изгониш
Ибра и Ето'о
В автобиографията си Хосеп Гуардиола отдели специално място на проблемния характер на Меси. “Или ще играя на позицията на Ибрахимович, или изобщо няма да изляза на терена”, троснал се аржентинецът преди един от мачовете. А наставникът изпълнил условието му, за да не си навлече излишни неприятности. А в друг случай Лео се нацупил заради ранна смяна и устроил бойкот - в продължение на пет дни не проговорил на никого.
Любопитно е да сравним този разказ с гледната точка на самия Златан, изложена в собствената му биографична книга. Шведският нападател твърди, че Меси, Шави и Иниеста се държали като ученици пред Гуардиола и не смеели дори да го заговорят.
Ето това е истинска интрига. Още повече че зад подобни твърдения стоят имената на великани във футбола, а не на леки момичета от Южна Америка.

Още какво се говори за Меси научете в хартиеното издание на "168 часа"