Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ЖЕРТВА: Кейти Хенкок е бивш служител в затвор, която се влюбва в маниака от съжаление.
ЖЕРТВА: Кейти Хенкок е бивш служител в затвор, която се влюбва в маниака от съжаление.

Стивън Грифитс, студент по психология, специализиращ в сферата на криминалното право, бе изправен пред съда за убийството на три проститутки.
Момичетата бяха намерени изнасилени и разчленени. Дългогодишната приятелка на маниака от Брадфорд, Кейти Хенкок, бе потресена. Тя разказа пред магистратите за 10-те си години, които прекарва
в плен на чудовището
Любовникът є я биел и насилвал.
"Бях напълно контролирана от него. Моето "Аз" беше потиснато. Не знаех коя съм. Живях 10 години в пълен психически тормоз и насилие. Не можех да избягам. Когато прочетох, че приятелят ми сам се нарича Канибала от Кросбау, бях ужасена. Стана ми ужасно мъчно" - каза любовницата на серийния убиец.
Самата Кейти е жертва, макар и жива. Взема антидепресанти. Ходи със счупен нос, след като маниакът я пребива, защото говорила с мъж.
Тя е бивш служител в затвор, запознава се със Стивън Грифитс през 2000 г. Среща ги неин приятел. Двамата бързо намират общ език, тъй като са психолози.
"Беше много слаб и ми се стори срамежлив. Хареса ми. Започнахме да се срещаме" - разказва потресената изгора на
канибала от Кросбау
По-късно Кейти Хенкок разбира, че Стивън е бил привлечен от факта, че е служител в затвора. Твърде бързо жената започва да се съмнява в душевното здраве на новия си познат.
"Когато излизахме, Стивън винаги ме държеше за ръка. Един следобед видях мой приятел. Той дойде при нас, прегърна ме и ме целуна по бузата. Стивън не показа някакво раздразнение, но вечерта ме отведе при бившата му приятелка, за да гледам, докато я целува по бузата. Казваше, че това е компенсация - спомня си Кейти и допълва: - Това беше първият симптом, че нещо с него не е наред. Още тогава трябваше да предвидя какво ще се случи."
Кейти попада в плен в жилището на маниака, след като един ден той открадва кучетата є. "Обрана си" - казва є Стивън. Тя вижда, че от дома є не е взето нищо. Единственото, което липсва, са любимците є Йоши и Таз.
"Бях ужасена. Обичам животните, много обичах и двамата си домашни любимци. След това мой съсед ми съобщи, че Стивън е влязъл рано сутринта в дома ми и ги е отвел. По-късно приятелят ми си призна, че е оставил кучетата в
цигански лагер
край Шефийлд. Знаеше, че никога няма да се върна в този апартамент, защото щеше да ми бъде пусто. Не можех да понеса жилището ми да стои празно без животните."
"Чувствах се като болна - спомня си Кейти, която започва да гълта безразборно антидепресанти. - Той се усмихваше и ми казваше: "Умираш." Сломена, психоложката се оставя на течението и остава да живее с приятеля си в мръсното му жилище. Той се опитва да прекъсне всичките є връзки с околния свят. Скоро Кейти изгубва всякаква връзка с близки и приятели. Стивън не є позволява да излиза никъде без него. Ако погледне други мъже, веднага реагира остро.
"Приятелят ми, който ни запозна, не можеше да ме види изобщо" - казва Кейти. Тя се обажда неколкократно в полицейския участък. Когато униформените пристигат, Стивън я държи за ръката и те си отиват, решавайки, че става въпрос за обикновен любовен скандал.
"Жилището му беше
като затвор
- твърди жената. Скоро Стивън Грифитс започва да я бие и насилва, ако я забележи да говори с други хора. След един прием маниакът я смазва от бой. Кейти изпада в безсъзнание.
"Бяхме в апартамента му, когато той изведнъж
започна да ме налага
Разби ми устата. Нямаше причина. По време на побоя една бутилка се счупи и си нарязах краката. Съблече ме гола, сложи ме в леглото срещу него и пусна телевизора. Чувствах, че полудявам. Че съм в ада" - спомня си годеницата на Франкенщайн.
През лятото на 2001 г. семейството на Кейти започва да се притеснява за нея. Психоложката често се оплаква на полицията от насилието на Стивън. Опитва се многократно да избяга от него, но всеки път плановете є се провалят.
"Той винаги ме намираше навсякъде и правеше всичко възможно, за да остана негова пленница. Веднъж
спука гумите на колата ми
след това блъсна автомобила ми в дърво, за да не мога да си тръгна. Рекетираше ме. Веднъж ми се обади, докато бях на прием, за да ми каже, че ще убие двете кучета, които си бяхме купили. Постоянно ме държеше в шах, защото знаеше, че много обичам животните. Каза ми: "Мълчи, направил съм нещо ужасно." Каза ми, че е купил кученце от магазина и му дал валиум, вързал го, след което започнал да му реже опашката. Готвеше се да го умъртви. Легнах със Стийв само и само да освободи кучето. Успях да го спася" - спомня си Кейти.
След като разбира, че тактиката му работи, Стивън започва непрекъснато да шантажира "приятелката" си с убийства на животни. "Това беше една от причините да стоя с него" - признава Кейти. Стивън купува две змии и гущер и ги умъртвява, за да нахрани с тях плъхове. През юни маниакът е арестуван по подозрение за убийството на три проститутки.

 Страдал от депресия
Стивън Шоун Грифитс е роден в навечерието на Коледа през 1969 г. Той е студент по психология и криминално право, който записва докторантура по убийства. Изучава историята на Джак Изкормвача, докато един ден решава да убива като него.
Маниакът живее в жилището си, недалеч от квартала с червените фенери, от 1997 г. Има малко приятели и рядко излиза навън, разказват негови съседи. "Носеше кожено сако до коленете. Изглеждаше много самотен", твърди един от тях. Сред малкото му посетители напоследък са убитите проститутки. Маниакът отглежда плъхове и влечуги. Казват, че страда от депресия.

 

КЪЩАТА НА УЖАСА: Домът на Стивън, където Кейти е държана като пленница в продължение на години.
КЪЩАТА НА УЖАСА: Домът на Стивън, където Кейти е държана като пленница в продължение на години.