Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ДИАЛОГ: Преподаватели и студенти са заедно на откриването на учебната година.
ДИАЛОГ: Преподаватели и студенти са заедно на откриването на учебната година.

СТУДЕНТКА от Асеновград е била изключена от Висшия мюсюлмански институт (ВМИ), защото е отказала да прави секс с един от преподавателите си, твърдят източници на "168 часа" от учебното заведение.
Учителят бил от Турция и след като ласките му били отхвърлени, принудил двама завършващи студенти да свидетелстват, че момичето е с леко поведение, което довело до изключването й от вуза. Скандалът е бил прикрит от главния мюфтия, който е знаел за случая, твърдят още източниците ни.
"Заради неосъществен
интимен контакт
с преподавател от Турция, 19 годишна студентка е била изключена от института без право да завърши висшето си образование" - потвърди информацията пред "168 часа" началникът на кабинета на д-р Генджев Николай Панков. Имената на момичето с инициали А.М. и турския преподавател се пазят в редакцията на вестника - "За драмата на А.М.,научих от двамата студенти, сега имами в села в Пловдивско" - казва още Панков.
"Преподавателят  дълго ухажваше А.М., но тя не се подаваше. Беше много горда и недостъпна и това накрая го вбеси" - разказали имамите пред Панков и други свидетели.
Девойката се откроявала от останалите студентки с невероятна красота. Имамите я оприличавали на индийка - тъмнокожа, с добро телосложение, големи, дълбоки и умни очи. Била и добра студентка. Красавицата излъчвала невероятен сексапил, на който турският преподавател не могъл да устои и хлътнал здраво по нея, разказали още имамите.
Учителят няколко пъти обяснявал на момичето, че двамата могат да преживеят заедно доста красиви мигове, а тя да няма проблеми с учението. А.М категорично отказала да се отдаде на преподавателя си.
"Не искам да влизам в грях, който Аллах един ден ще накаже" - казала студентката на една от близките си приятелки.
Други студентки от учебното заведение също потвърдиха пред "168 часа", че знаят за случая, но категорично отказаха да го коментират.
След поредния опит да вкара момичето в кревата си, при който бил категорично отрязан, преподавателят решил да си отмъсти.
"Един ден ни повика в кабинета си. Дълго мълча,
забил поглед
в земята" - разказват имамите - "Накрая каза: А. М. те трябва да бъде изключена от института! Вие, момчета, ще ми помогнете" - разказват днес двама от участниците в драмата.
Помощта, която турчинът поискал шокирала младежите. Те трябвало да декларират, че А. М. е неморална, "с леко поведение" и не подбира с кого ляга. Двамата студенти, които били пред дипломирани били заплашени, че ще бъдат изключени ако не признаят в декларации, че са правили секс с красивата си колежка.
Притиснати от обстоятелствата, бъдещите имами направили каквото им било наредено. По-късно въз основа на техните показания и декларации, нежелаещата да спи с преподавателя си студентка била изключена от висшето духовно учебно заведение.
"След като завършихме и вече няма с какво да ни рекетират вече не можем да мълчим" - категоричен е единият от подписалите секс декларацията имами - "Лъжата е грях, а истината е, че никога не сме спали със състудентката си. Бяхме принудени да пишем и говорим неистини."
В момента изключената студентка се е върнала в Асеновград и отказва всякакъв контакт с външни хора. И тя, и родителите й отказаха какъвто и да било коментар по темата.
"Мюсюлманската общност е затворена, а правилата в нея са много строги. Причините поради които момичето е било изключено от института ще му създават проблеми цял живот, без значение дали са верни ли не" - коментира ситуацията висш мюсюлмански духовник.

От ръководството на ВМИ
потвърдиха пред "168 часа", че въпросното момиче е било изключено от института, но категорично отказаха да дават каквато и да била повече информация по случая.
"С решение на Академичния съвет А.М. беше изключена. Няма да ви кажем причината" - заяви служител от духовното заведение.
"Ще се запозная много внимателно със случая и ще разпоредя проверка" - обяви пред "168 часа" главният секретар на главно мюфтийство Хюсеин Хафъзов.

ИНТЕРВЮ Николай Панков, Началник на кабинета на Председателя на висшия мюсюлмански духовен съвет: Срам и позор!

Загадка: Никой не знае какви драми се крият зад стените на новия дом.
Загадка: Никой не знае какви драми се крият зад стените на новия дом.