Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Прокопи и Габриела
Прокопи и Габриела

"МЪЖЪТ ми е много вярващ и богобоязлив човек. Не може да гледа кръв, защото му става лошо. Абсолютно по никакъв начин дори за миг не допускам, че е извършил чудовищните неща, за които го обвиняват", категорична е Габриела Прокопиева пред "168 часа". Тя е съпруга на Прокопи Прокопиев-Културиста, един от задържаните в операция "Наглите". Според МВР и прокуратурата Прокопиев е рязал пръсти на похитените, които по-късно са пращани на техните близки, за да са наясно със сериозността на положението за пленниците.
"Това са пълни глупости, но каквото и да кажа за съпруга ми, едва ли хората ще ми повярват. Общественото мнение е обработено с
чудовищни твърдения
и когато те излизат от авторитети в обществото като министри, прокурори, висши полицаи, няма как хората да ги подложат на съмнение. Думите им се приемат за чиста монета, и толкова. От всичко казано и изписано излиза, че Прокопи е истински сатрап. Образът, който беше изграден за него откакто е задържан, тотално се разминава с реалния. Хората, които ни познават, не вярват на измислиците. Нито един от приятелите ни не извърна глава след всичко, което ни се случи", твърди Габриела. Тя е с Прокопи от четири години. Запознават се покрай общи приятели. Скоро след това заживяват заедно.
"Прокопи е 12 години по-възрастен от мен. Когато се запознахме, вече беше улегнал мъж, който знае кое е ценно в живота и как да го постигне. Още в началото на връзката ми каза, че е лежал в затвора. Това не ме смути,защото е минало. В крайна сметка затворът е институция

 която има за цел да промени осъдените. При едни се получава, при други - не. При него се е получило. За съжаление каквото и да се случи по-нататък, нас ще ни свързват с историята около "Наглите". Тя се зарича, че ще направи всичко възможно синът им Лука да не живее в България.
"Прокопи е силно вярващ и затова избрахме библейско име за детето си", казва съпругата на културиста. Двамата се ожениха в затвора.
"Както всяка жена мечтаех да се видя като булка с разкошна бяла рокля, но нещата не се случиха точно така - усмихва се младата жена. - Сватбата не ни е била на дневен ред. Оженихме се, след като влезе в затвора, за да имаме право на свиждания" - казва Габриела.
Според нея обвиненията срещу съпруга й и за притежание на незаконно оръжие са несъстоятелни. При обиска в мазето им в блока са намерени гранати.
"Има експертиза, че гранатите са останали от Първата световна война, когато блокът е ползван като общежитие за немски войници", чуди се жената на културиста.