Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

КАДЪР: Стела и Естел Балбузанови в ефектното ламборгини, с което Куката изчезна след скандала.
КАДЪР: Стела и Естел Балбузанови в ефектното ламборгини, с което Куката изчезна след скандала.

Пияна рускиня се търкаля по асфалта и блъска паркираните коли, тийнейджър от Москва събори с кроше велополицай в Слънчев бряг, 44-годишен помориец заби юмрук в лицето на командирован полицай, разгорещен столичанин си навлече арест заради груби задявки към разголени туристки на созополския плаж "Харманите" - това е само малка част от десетките скандали, които съпътстват сезон 2015.
Струпването на туристи по крайбрежието неизбежно рефлектира върху криминалната картина, но ако до преди година-две чуждото участие бе предимно британско,
този сезон руснаците доминират
Пълно е както с пострадали туристи, така и с такива, срещу които има жалби.
Голяма част от затворените комплекси са изкупени само от руснаци и много от скандалите, които прерастват в бой, тръгват именно от там - заради спорове за собственост или заради управлението на общите части.
Обикновено в такива случаи жалби пускат и двете страни, всяка топи другата, най-бързата мярка е да подпишат предупредителни протоколи, за да стоят на дистанция, разкриват полицейски източници.
В началото на юни да не доближават един до друг бяха предупредени управителят на ваканционен комплекс от веригата "Съни хоум" Владимир М. в Слънчев бряг и собственикът на жилище в същия комплекс Сергей Н.
При пореден скандал между двамата, свързан с таксата за поддръжка на общите части, Владимир размахал нож и клъцнал върха на ухото на Сергей. Случаят още се разследва, а в полицията има обемна преписка.
Дебела папка с
жалби и експертизи
има и за бой до кръв
между семейство купувачи на имот от Москва и български предприемач. Руското семейство харесало апартамента от сайт, след това пристигнало на място, сключило предварителен договор и платило част от сумата. Тъй като втората вноска се забавила, започнали спорове между двете страни, които стигнали до съд.
Скандалът се разразил на 13 юли, когато московчаните Шаронови пристигнали с двете си деца и още роднини, с намерение да се настанят в частично платения имот. Според тяхната жалба те са изгонени и набити от охраняващи комплекса.
Предприемачът пък твърди, че внесените пари са върнати, а самият той е ударен от пияния руснак, който го причакал близо до комплекса.
Образуваното дело е за нанасяне на леки телесни повреди, няма все още привлечени обвиняеми, съобщиха от несебърската районна прокуратура.
Според източници на "168 часа" колегите им от Поморие имат
готово постановление за привличане на обвиняем "адресирано" до Камен Балбузанов-Куката,
но вече втора седмица няма на кого да го връчат, тъй като Куката се издирва. Скандално известният плевенчанин, един от факторите в сенчестия бизнес в Северозападна България, пристигнал по Черноморието на семейна почивка заедно с жена си Стела и дъщеря им Естел.
Ваканцията излезе пълен провал, тъй като Балбузанови се оказаха в епицентъра на скандал
и меле, случайно или не отново свързан с руснаци.
Денят е понеделник, 27 юли, един от най-горещите летни дни. Макар че минава 19 ч на пясъка пред известния бар "Кариби" на Централния плаж в Поморие е пълно с туристи. Голяма част от тях са руснаци, които притежават апартаменти в близки хотели, оформили цял квартал, който местните наричат "Малката Москва".
На плажа играят група деца на небезизвестни родители: 10-годишният Димитър Желязков, който изцяло повтаря името на прочутия си баща Митьо Очите от Несебър, 11-годишната Естел - щерката на Балбузанови, както и двете деца - на 6 и 8 г. на помориеца Христо Широков.
Широков е наемател на тази част от плажа и от години е известен с близките си отношения с Димитър Желязков. Домакинът Широков, в компанията на Балбузанов и още двама авери, играят карти до кръглия бар на "Кариби", жените им пък хапват на друга маса на десетина метра от тях.
Всичко започва от на пръв поглед невинна детска игра. Българчетата са на пясъка, близо до хавлиите на руско семейство с две момчета на около 14-15 г.
"Момчета започнаха да ни подмятат неприлични думи, караха Митко да каже нещо неприлично на руски. После единият ме замери с воден балон в лицето. Тогава аз му хвърлих шепа пясък", разказва дъщерята на Куката Естел. Да въдвори ред решава майката на русначетата - едра жена, която
шамаросва 11-годишната Естел, удря в корема сина
на Митьо Очите
и хваща за ръчичката 6-годишния син на Широков Христо и започва да я извива. Момченцето пищи, а кака му Маринела на 8 г. изтичва до масата с майките. Те хукват към плажа, като първа стига атлетичната Стела - жената на Куката. Тя успява да издърпа малкия Ицо от едрата рускиня.
"Крещеше, обиждаше ме и псуваше", емоционано разказва Стела. Докато се бори с рускинята, дъщеря й Естел дотичва до масата, където бащите играят карти. Хукват и те, като на въпрос на Куката "Какво става тука" бащата на русначетата заема боксьорска поза, Куката не му остава длъжен и в този момент руснакът забива юмрук във веждата на плевенчанина. Последва ударът на Куката в лицето на руснака. 46-годишният Александър пада на пясъка, двамата се сборичкват, но в крайна сметка са разтървани от неколцина мъже на плажа. Този механизъм на скандала описват българските семейства. Според жалбата на руснаците Александър е получил удар с табела по главата.
"Не видях как Камен удря руснака, защото в този момент бях в гръб и пазех периметъра. За мен беше най-важно да не пострадат други хора на плажа. Това е спокойно място, при нас идват хора със семействата си и ние се стремим да им е комфортно", казва плажният наемател Широков.
След невиждания бой на плажа всички участници в екшъна са прибрани в районното в Поморие.
Без Куката, който по данни на полицията
изчезва с ламборгинито си
37-годишният Камен Балбузанов е обявен първо за местно, а няколко дни след инцидента и за общодържавно издирване. До редакционното приключване на броя той все още бе в неизвестност.
Междувременно столичният адвокат Валентин Калчев, който го представлява, пусна жалба от негово име в районната прокуратура в Поморие.
В нея Балбузанов твърди, че не е избягал от плажа, а е бил отведен от свои приятели, тъй като е имал сериозни травми, нанесени му при сбиването. Куката отрича да е избивал зъб на руснака, който бе приет за ден в бургаската болница с травми по лицето.
"Изпитвах необуздано чувство на гняв от факта, че непознати лица са нанесли побой над дъщеря мии другите три малолетни дечица. Гневът ми бе по-силен и от нанесаната ми травма.
Бях принуден от близките си да не напускам мястото, където бях отведен", заявава още Куката.

Целият материал четете в новия брой на в. "168 часа".