Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

МИРНО: На Симеон му се е налагало да козирува, като се е подвизавал като кадет Рилски в САЩ.
МИРНО: На Симеон му се е налагало да козирува, като се е подвизавал като кадет Рилски в САЩ.
от Сима Владимирова
ЦАРЯТ е марширувал със знаме при честванията в САЩ на 50-годишнината от завършването на Военната академия "Вали Фордж" в щата Пенсилвания, съобщиха оттам.
Тази година именно випускът на Сакскобургготски е бил патрон на честванията. Симеон е учил в престижната американска академия от 1958 до 1960 г. Естествено платено.
За тази година таксата е 37 хиляди долара. Колко е било преди 50 г., може само да се гадае.
В момента "Вали Фордж" организира
грандиозни чествания на завършващите
в момента випускници, както и на предишни свои възпитаници. Всеки випуск е имал по едно знаме и всички са марширували в строя. Други бележити възпитаници на "Вали Фордж" са командващият операция "Пустинна буря" в Ирак през 1991 г. ген. Норман Шварцкопф, писателят Джеръм Селинджър, драматургът Едуард Олби. "Вашият бивш министър-председател е един от нашите най-бележити възпитаници", коментира Лоръл Бърчфилд, която отговаря за връзките със завършилите академията. Според нея Величеството се е справило отлично с маршировката въпреки напредналата си възраст. Във "Вали Фордж" Сакскобургготски е учил социален етикет, езда, строева подготовка.
Симеон Сакскобургготски
е присъствал на уикенда, посветен специално на завършилите преди години кадети. Събитието е било от 23 до 25 април, а царят е бил само за събота и неделя. Той не е взел участие във встъпителната част с игра на голф. След маршировката е имало прием за випускниците и съучениците на царя са били на отделна маса. Симеон е произнесъл реч. За цялото мероприятие за три дена всеки, завършил "Вали Фордж", е трябвало да плати по
124 долара такса
Организатор на събирането е американски адмирал, състудент на царя. Той е разпратил покани на хора от випуска по цял свят.
Племенниците на Сакскобургготски Борис и Херман също са завършили академията.
След честванията във "Вали Фордж", Пенсилвания, Симеон Сакскобургготски е използвал да се види със сестра си Мария-Луиза, която живее в САЩ. След това е минал през Мадрид, а тези дни се очаква да се върне в София.
ЦЕРЕМОНИЯ: Сакскобургготски получава орден за тактически умения в академията преди 50 г.
ЦЕРЕМОНИЯ: Сакскобургготски получава орден за тактически умения в академията преди 50 г.
УСМИВКИ: Царят се среща със състудентите си след 50 г.
УСМИВКИ: Царят се среща със състудентите си след 50 г.