Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Новите мутри са крадци на ДДС, изучени в чужбина деца на олигарси и подставени лица, които държат официалния бизнес на големи контрабандисти, наркобосове и измамници. Това показа проучване на в. "168 часа" в подземния свят, охранителните фирми и полицията.

Лъскави мерцедеси S класа, шевролети, порше-кайени и рейнджровъри.

Паркингите пред столични заведения са заприличали на изложения

на най-скъпите модели коли както в края на деведесетте години, когато подземните босове се превръщат в бизнесмени. Собствениците на скъпите автомобили обаче вече са напълно различни.

Именно така живеят новите мутри, забогатели набързо, които непременно искат да покажат парите си. Охраната, която ходи с тях, не е необходима, за да пази живота им, а е само един от задължителните елементи на тяхната демонстрация.

За разлика от началото на прехода, когато големите играчи в подземния свят се движат с по десетина души около себе си, в момента новобогаташите и наследниците им не могат да си позволят чак толкова голям разход.

Защото тяхната охрана не е част от постоянното им обкръжение, а

мъже, наети

чрез фирми

Профилът на човека, който в днешно време ходи с гардове, лъскави коли и посещава най-скъпите заведения, се различава коренно от деведесетарския.

Типажите най-често са два - или младежи, облечени с последните модели костюми, или спортноофициални дрехи, или 50-55-годишни мъже, също добре изглеждащи, който са се преместили наскоро в София от провинцията и държат с цената на всичко да демонстрират богатството си. Безсмислената охрана е само един от инструментите за това.

Децата на олигарсите пък са завършили образованието си в чужбина и

харчат парите

на бащите си

както когато са извън пределите на страната, така и като се завърнат на родна територия.

Новите заведения, в които се подвизават хората с охраните и мерцедесите, в столицата са разположени основно в кв. "Лозенец" и около Народното събрание. Една от най-актуалните чалга дискотеки в момента се намира в Студентския град.

Мутрите на новия век са добре познати на охранителите на тези барове, дискотеки и ресторанти. Те

разпознават номерата

на колите им

и бързо се спускат да им помогнат, за да паркират точно пред входа на съответното заведение. Докато личният гард на съответната персона паркира колата, охранителят на заведението поставя конуси около нея.

В ресторантите и баровете новите мутри влизат заедно със своите гардове. Наркотиците, които употребяват, се ограничават само в кокаин и екстази.

Не само в нощните заведения, но и денем понякога новите мутри държат да покажат, че могат да си позволят да ходят с охрана.

Охранителите сядат на съседна маса, така че да не слушат разговорите на пазените, но през цялото време да наблюдават какво се случва около тях. Тази охрана обаче е неефективно разположена и не би свършила никаква полезна работа при добре планирано нападение.

Гардовете, съхранили навиците си от близкото минало, поръчват на сметката на охранявания. Така не само че вземат големи суми за своята работа, но и парите, похарчени за тях, се вдигат в зависимост от консумацията.

Въпросът

"Кой и защо в днешно

време ходи с охрана?"

възникна след изнасянето на бял свят на списъците с хората, влизали на среща с Цветан Василев в сградата на КТБ. Оказа се, че всеки втори от тях е бил придружаван от бодигардове.