Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бащата, който уби и сготви 4-годишната Ани: Всичко, което искам е сладко фрапе, хляб и дозата ми, и ще бъда добре

"Всичко, което искам, е сладко фрапе, хляб и дозата ми, и ще бъда добре", казва на гръцките полицаи българинът Сава Бакърджиев, който уби и сготви собствената си дъщеря - 4-годишната Ани. Думите му са в отговор на въпроса на служител на реда: "Разбирате ли какво сте извършили? Знаете ли какво казвате?"
Смъртта на момиченцето разтърси цяла Гърция и се оказа най-жестокото престъпление от десетилетия в страната. Смята се, че тялото на 4-годишната Ани никога няма да бъде намерено, защото е било разчленено и сготвено, а след това разпръснато в кофи за боклук из цяла Атина.
Ужасяващите разкрития около зверското убийство продължават. Оказва се, че
още преди 3 години психиатърка започнала
да прави опити
да отведе детето
от родителите му заради ужасните условия, при които живеело.
Мария Калогерополу от гръцката организация срещу дрогата разкри, че е съветвала двойката от 3 години и още тогава информирала властите за условията, при които малката Ани е живяла. Нищо обаче не последвало след нейния сигнал.
"Аз лично съм ходила при прокурор, за да кажа за домашното насилие и да поискам детето незабавно да бъде отнето от тези родители. Нищо обаче не беше направено", казва Калогерополу, след като става ясно за смъртта на момичето.
Бащата на Ани имал биполярно разстройство и не вземал предписаните му медикаменти, съобщава още Калогерополу. Тя разказва, че двойката спряла да ходи на срещите на организацията срещу дрогата от три месеца.
"Майката искаше детето й да бъде отглеждано от други хора, но да може да го посещава, когато пожелае", казва Калогерополу.
Ани е родена през септември 2011 г. и живяла с баба си и дядо си в България. Родителите й я взели със себе си в Гърция в края на февруари тази година. Животът й в чуждата страна бил истински ад.
Регионалният полицай сержант Кристос Папазафеирис казва, че бащата бил напълно наясно с това, което е извършил, когато убил детето си. Той станал заподозрян още от момента, когато властите разбрали, че детето е изчезнало.
Показанията на неговия приятел Ники, чрез които се стигна до разкриването на убийството,
оставят отворена възможността майката да има много по-голяма роля
в изчезването на детето, отколкото се твърди в момента.

Още скандални разкрития за живота на бащата-убиец, както и какво е преживяло детете в дните преди да бъде убито, четете в печатното издание на в. "168 часа"