Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Разчленената край Приморско Анна Леонтиева е била убита заради пари, а синът й Никита, който бе намерен 17 дни след смъртта на майка си мъртъв в куфар край ВЕЦ "Пасарел", е станал неудобен свидетел. Наложило се да бъде ликвидиран, след като видял килъра на жената, смятат разследващи.
Бруталното двойно убийство може да е било извършено от руски граждани, пристигнали в България. Според последната информация жената е взела голям заем от съмнителни емигранти преди смъртта си,
за да купи жилище, но така и не ги е върнала
Възможно е Никита да е познавал убиеца на майка си. Килърът е смятал, че детето би го издало и затова е отнел и неговия живот, смятат още разследващите. Версиите на кого и защо Анна е дължала пари се разминават.
Бившият ръководител на департамента за здравеопазване в Перм Вадим Плотников е баща на убития Никита.
Една от версиите, по които работят разследващите, е, че или той, или мъжът, при когото е живяла Анна в България - Герман Костин, е бил изнудван за пари чрез отвличането на жената и детето.
Вадим Плотников беше привикан да даде показания в Следствения комитет на Русия. Мъжът оглавява агенцията за управление на бюджета на Министерството на здравеопазването на Пермска област, а после е бил и ръководител на отдела за управление на публичните институции. По-нататък в кариерата си той застава начело на агенцията за управление на медицинските центрове в региона.
Вадим Плотников е директор на администрацията в Министерството на здравеопазването в Перм от 26 октомври 2009 г. - пост, от който доброволно се отказва през 2011 г. След това е назначен за главен лекар в Пермския онкологичен институт.
Оказа се, че Герман Костин, който беше търсен във връзка със смъртта на Анна и Никита, не се крие от следствието. Той се е свързал с българските правоохранителни органи и е изразил готовност да помогне на разследването.
Костин беше издирван, след като бе установена връзката му с Анна, която е живяла в негов апартамент в Приморско. Веднага след като полицията стигна до тази следа, запечата апартамента му в морския курорт.

Какво вижда управителят на блока Стоян Василев, отключвайки вратата на апартамента, където живеела Анна, четете в новия брой на в. "168 часа".