Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Как така е скочила?! С детето си?! Това е ужасно! Не, не съм забелязвал нищо в поведението й, което да ме усъмни..." Реакцията е на млад бургазлия, психолог по професия, семеен приятел на Александра Наний и мъжа й Василий.
Той научи от репортер на вестника, че 33-годишната московчанка е скочила заедно с детето си от 5-ия етаж на жилищна сграда в Бургас. Драстичното самоубийство стана малко след 18 ч. на 17 март на ул. "Батак" в близкия до морето ж. к. "Лазур".
"Приятелски семейства сме, запознахме се покрай децата, знам, че мъжът й е в останал в Москва, но през януари беше тук", продължава разказа си психологът. Той и жена му са сред хората, с които чужденката е контактувала в Бургас. Напоследък не са се виждали, знаел, че Александра се готвела да пътува.
33-годишната Александра Наний е една от десетките рускини, които живеят в Бургас. През последната година това е масова практика особено сред по-младите семейства с деца в предучилищна възраст - докато бащата върти бизнес или работи в родината, останалата част от фамилията прекарва зимните месеци в България, възползвайки се от по-мекия климат по Черноморието.
Според съседи Александра и малката й дъщеричка са се настанили в един от апартаментите в луксозна сграда на ул. "Батак" 25 преди около две години.
Официално са обитавали жилището сами
Тя е със статут на временно пребиваваща. Василий идвал периодично.
Във фаталния 17 март 33-годишната жена се прибира с детето си между 17,30 и 18 ч. До адреса я оставя автомобил, управляван от мъж. Вниманието на съседка, която през това време е на терасата, е привлечено от разпален диалог между шофьора и жената. Направо крещяха, стори ми се, че говореха на руски, след което тя хвана детето си за ръка и тръгнаха към входа, разказа жената.
По стълбите Александра се засича с друга съседка, поздравяват се и тя продължава към апартамента си. Фаталният скок е минути по-късно.
Криминалисти работят по няколко версии за инцидента. Със сигурност обаче по това време в апартамента са били само майката и малката Алиса. По-късно при огледа ключът е намерен от вътрешната страна на вратата, а на терасата е намерен стол, на който Александра е стъпила.
Първа на местопроизшествието се оказва жена, която работи в търговски обект наблизо. Чух писъци, изтичах към вътрешния двор, видях тяло на жена и плачещо дете до нея, казва свидетелката.
Според една от версиите Александра, силно афектирана от разразилия се малко преди това скандал, веднага след прибирането си е взела детето на ръце и се е отправила към терасата.
Според друга двете са прекарали в жилището поне десетина минути, като през това време
Александра е включила лаптопа си и е извадила хранителни продукти на масата
Полицията проверява и версията за нещастен случай - жената да е паднала по невнимание, а детето да е станало свидетел и да е скочило след майка си. Версията за последващ скок на детето е валидна и при вариант то да е станало свидетел на самоубийството, смятат криминалисти.
Очаква се механизмът да бъде изяснен от съдебномедицинската експертиза, която задължително ще се назначи.

Какви са вероятните причини за депресията на младата рускиня, довела до драмата, четете в печатното издание на в. "168 часа"