Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бившият шеф на ДАНС Петко Сертов, който бе в неизвестност цели 39 денонощия и вдигна на крак цялата държава, че и Интерпол и полицията в съседна Гърция, по време на изчезването си е изпаднал в тежка психическа криза и е бил на ръба на опит за самоубийство.
Това става ясно от два мейла, които в разгара на издирването той е изпратил на съпругата си Емилия и на много близък приятел. Получаването на тези съобщения по интернет е пазено в дълбока тайна както от семейството, така и от разследващия екип.
"168 часа" публикува краткото им съдържание поради силния обществен интерес по темата, както и заради факта, че нито Петко Сертов, нито семейството му дадоха дори и лаконично обяснение на неговото мистериозно изчезване, което
принуди държавата
да хвърли огромни средства в търсенето му, включително и със сили, средства и скоросг, каквито в България не са прилагани дори за изчезнали деца.
Все още никой не знае какво точно се е случило с ексшефа на ДАНС - дали не е бил принуден от някого да се крие в Гърция повече от месец. Малкото информация от семейството е твърде противоречива и не само не дава отговор на тези въпроси, а създава почва за нови и нови слухове.
Двете съобщения са получени привечер в един и същи ден - 20 декември, който е 15-ото поред денонощие от излизането му от страната. И двата мейла са лаконични, но със съдържание, което подсказва сериозен психически срив, в който Сертов е изпаднал, както и силен намек за намерение да посегне на живота си.
"Сбогом, Емилия. Обичам те!!!!!!!!!!!" - гласи съобщението до съпругата, завършено с множество удивителни знаци. До своя приятел пък Сертов пише следното изречение:
"Ще се видим на о`ня свят, ако го има"
Психолозите смятат, че и двата мейла показват, че изчезналият е бил в депресивен период и е възможно да е писал съобщенията под влияние на алкохол.

Пълният текст, както и анализ на криминален психолог за поведението на Сертов, четете в новия брой на в. "168 часа"