Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ПРИМИРИЕ: Момчил призна, че често пие брюкселско кафе в компанията на Сергей Станишев.
СНИМКА: ЙОРДАН СИМЕОНОВ
ПРИМИРИЕ: Момчил призна, че често пие брюкселско кафе в компанията на Сергей Станишев. СНИМКА: ЙОРДАН СИМЕОНОВ

2014
година едва ли може да се нарече добра за България. Природни катаклизми отнеха живота на десетки хора и оставиха без дом хиляди други българи.
Пак през тези 12 месеца преживяхме шока от срива на КТБ, а политиците ни за пореден път доказаха, че не са подготвени да действат бързо и професионално в моменти на криза.
И все пак отиващата си година не беше мащеха за всички. Много хора ще я запомня с лични поводи за щастие и ще си пожелаят следващата да е поне толкова добра, колкото е била предишната. Няколко нашенеца дори ще бъдат принудени да признаят, че 2014 е най-късметлийската в техния живот и не биха променили нищо от нея, ако машината на времето ги беше върнала отново на 1 януари.
Та какво би коригирал през изминалите 365 дни младият калитко Момчил Неков, прочул се у нас като феномена 15/15. Без никакво съмнение талантливият социалист Неков е късметлията на 2014 г. Той беше погален от съдбата, целунат от ангела си хранител и прегърнат от Фортуна в онзи момент, когато мъдрите вождове от БСП го сложиха на 15-о място в листата за евроизборите.
Същите мъдреци от "Позитано 20 "
едва ли са предполагали,
че влизат в ролята на добрите орисници от приказките на Братя Грим. Те преднамерено са запокитили младия Момчил на 15-о място с ясното съзнание, че там той няма никакъв шанс да влезе в Европарламента. Очаква се само първите четирима-петима в подреждането на столетницата да отлетят за спокойния, уредения и приветлив Брюксел, където няма дупки и озверели мутри по улиците и където плащат солени заплати в евро. Та лидерите в БСП разпределят големите парчета от баницата и чакат избирателите да свършат тяхната си работа. И точно в този момент
съдбата, ангелът хранител и Фортуна се хващат за ръце
и започват да играят своето орисническо хоро около Момчил Неков.
Събития като нови изборни правила, преференции, слаба разяснителна кампания са се подредили така, както според астролозите Марс, Венера и Меркурий го правят само веднъж на милион години. Не дотам просветлените симпатизанти на "червената" партия гласуват с номер 15 за БСП и за по-сигурно удрят и едно кръстче на 15-а преференция. Баба Мица и дядо Вучко от село са драскали кръстчета, където е позволено, само и само тяхната любима партия да върви напред.
Но в действителност провидението е насочило ръката на възрастните хора да гласуват за Момчил Неков и да го изстрелят в класирането дори пред любимеца и вожда на червения електорат Сергей Станишев. Младокът довчера е бил просто едно симпатично лице от младежката организация, а на сутринта след изборите се събужда с новината, че са го избрали за евродепутат.

Четете за останалите късметлии на 2014 г. в новия брой на в."168 часа".