Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

- Тити, как ти се отразиха силните емоции около 100-годишния юбилей на "Левски", а след това и със спечелената шампионска титла в баскетбола?
- Човешката психика е доказала, че може да издържа на силна мъка или радост. Наистина ми се струпа много за кратък период, но бях подготвен. От дълго време живях в едно напрежение
заради юбилея
на любимия отбор
Той беше паднал на колене, но в крайна сметка показахме, че една толкова велика институция не може да бъде сломена. Самият аз осъзнах, че с толкова много любов зад себе си "Левски" има кауза, има бъдеще.
- Златните медали в баскетболното първенство дойдоха след страхотни разправии и драматични обрати. Накараха ли те да почувстваш победата още по-ценна?
- Всяка титла е важна за мен. Може би в края на кариерата ми, ако реша да правя анализ, тази година ще е оставила по-трайна следа в съзнанието ми. Но колко още ценни мигове имам - първата ми титла, победата над "Фенербахче", трудно се степенуват тези радостни моменти.
- Някакви букмейкъри обявиха, че мачът с "Лацио" е много подозрителен за тях.
- Несериозно е да съчетаем
толкова уникален мач
с подобно безумие
Въпросните хора да ходят и да се гръмнат. Категорично заявявам, че няма такова нещо. Още по-голяма глупост е да коментираме подобно нещо.
- Когато беше във вихъра на събитията, колега призова във фейсбук противниците ти да си припомнят факта, че си осиновил дете, след като прочиташ тъжната му история в "24 часа".
- Тази история я смятам за приключена от осем години, когато моето дете се присъедини към семейството ни. Нито съм желал да бъда герой, нито съм искал да се шуми около мен. Импулсивен човек съм и тогава действах на момента.
- Знаеш ли колко малко хора биха се решили на подобна стъпка, без да я обмислят добре?
- Сигурно нямаше да го направя, ако го бях мислил твърде дълго. Аз съм човек, който вярва в Господ и в съдбата. Било е писано да бъда в студиото, където се снима "Шоуто на Слави", и да видя стар брой на вестника. Няма смисъл да се връщам на тази история, сега всичко е наред и сме щастливи.
- Тогава да променим темата. Какво ти е мнението за политическите катаклизми в държавата?
- Българският народ си заслужава политиците. С лесна ръка съдим, но не се замисляме, че ние ги избираме и ги обявяваме за най-кадърните и способните. Поведението на хората със сигурност влияе на тези, които ни управляват, и те губят представа за истинските важни неща в политиката. Отмина времето на двуполюсния модел. Отдавна спряхме да се противопоставяме на комунисти срещу демократи. В Европа са наясно, че широките коалиции са единственият възможен вариант за излизане от кризата.
Няма място за дребни боричкания и дрязги
Това осъзнаем ли го, ще потръгнат нещата. България е лесна за управляване държава с прекрасна география и всички можем да живеем добре. Номерът е най-добрите ни политици да потиснат егото си и да признаят предимствата на другия. Бойко Борисов е най-харизматичен, Първанов е добър политик, Доган е аналитичен, Иван Костов въпреки вината му за разбиването на дясното също има страхотни лидерски качества.
- Едно време се кандидатира за кмет на София, сега би ли се пробвал пак да пробиеш във властта?
- Бих се опитал, ако ме разберат. Аз съм суперутопист и смятам, че не трябва да има много партии. Необходима ни е само една - партията за добрия живот на българите. И в нея да се съберат всички най-добри, без значение дали са от ГЕРБ, БСП или ДПС. Хората се делят на тези с качества и на търтеи. Трябва да ни управляват тези с качествата.

 Цялото интервю с баскетболната легенда четете в новия брой на вестник "168 часа".

У ДОМА: Съпругата и децата са най-важното нещо в живота на Тити.
У ДОМА: Съпругата и децата са най-важното нещо в живота на Тити.