Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Загиналият в катастрофа бургаски борец, треньор и бизнесмен Янчо Патриков бил сред малцината, които си позволявали да бият шефа на митичната "Мултигруп" Илия Павлов. Бай Янчо, както го наричат неговите приятели, е ступвал бъдещия бос, докато му е бил треньор в ЦСКА. Приживе Патриков често разказваше случки с Павлов, който бе убит през 2003 година пред личната му резиденция в София.
"Илия беше много добър борец, но често праваше шмекерии. Налагаше се да въвеждам дисциплина с малко шамари. Това даваше ефект, но след няколко дни пак прилагаше някой номер. И пак играеха шамарите," разказваше роденият в село Факия треньор.
Двамата са били заедно, докато бъдещият милиардер тренирал в ЦСКА. Те са възпитаници на армейската школа, а Патриков до последно държеше на столичния тим. Той
планирал да купи и пакет от акциите на "червените",
които се предлагаха на борсата. Чудел се каква сума да инвестира и накрая се спрял на 10 хиляди лева. Нелепият инцидент край село Дебелт сложи край на тези негови намерения.
Патриков загина при катастрофа с личния си джип БМВ. Той се е връщал от Свиленград, където се срещнал с няколко свои приятели, между които и певецът Милко Калайджиев. Прекарал там няколко часа, след което отпрашил за Бургас. На фаталната отсечка тръгнал да изпреварва бавно движещ се микробус, но отсреща излязъл голям камион. За да избегне удара, Патриков излязъл от платното и се забил в тръстиките до пътя. Движил се е с над 100 километра в час. От удара получил тежки травми по тялото, довели до фатален вътрешен кръвоизлив. Това е станало около 8 часа сутринта на 17 май. Два часа по-късно починал в болницата в Бургас.
С него на предната седалка се е возела и журналистката Светла Кралева, която подготвяла тържествата около юбилея на Патриков на 30 май.
Самият Янчо Патриков навърши 70 г. на 17 март, но решил да отложи официалните празненства заради предизборната битка за Европарламента. Замислял грандиозно тържество с много гости.

Цялата история четете в новия брой на в. "168 часа".