Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Порноклип, в който досегашният игумен на Бачковския манастир епископ Борис предлага на три служителки от манастира да участват в сексоргия, преобърна буквално за дни живота му на 180 градуса.
Скандализиран и потресен от бруталните кадри с оферти към дамите: "Можеш, можеш!", висшият клир на БПЦ на извънредно заседание взе крайното решение - епископът заминава на послушание и покаяние в Рилския манастир до второ нареждане.
Така от живот в разкош и удобства с вярната секретарка Румяна Борис бе натирен в сурова монашеска килия и започна да става в 6 сутринта вместо в 8,30 както бе свикнал в Бачковската обител.
След 3-седмично дебнене"168 часа" първи откри и засне наказания епископ в новия му дом - Рилската света обител. От миналата седмица той е част от осемчленното монашеско братство.
В слънчев ден, в края на миналатаседмица дядо Борис е напуснал килията си на втория етаж на манастира. Откриваме го в компанията на млади дами. Вместо словото Божие - Библията, е гушнал книгата на проф. Иван Денев "Чедата на социализма". Държи я здраво, сякаш притеснен, че някой може да му я издърпа от ръцете.
Туристките внимателно следят всяка дума,която излиза от устата на епископа. Попиват я, за да я запомнят завинаги. Разбираемо е, все пак срещу тях стои не обикновен свещеник на Православната църква , а епископ. Самият архиерей е
видимо доволен от срещата с девойките
пред църквата. В дъното на храма се съхраняват нетленните мощи на Небесния покровител на България свети Иван Рилски. Пред тях потокът от богомолци е най-голям, особено по време на християнски празници.
Срещата с момичетата не трае дълго. Прекъсва я самият Борис. Тръгва към историческия музей. Може би за нова среща, която в крайна сметка така и не се състоя.
Спокоен се устремява към покоите си за уединение, почивка
И бягство от светската суета, от която няма спасение даже и зад дебелите манастирски стени. В 17.00 часа манастирската камбана известява на монасите, че е време за молитва. Един по един братята монаси чинно пристъпват в параклиса "Рождество Христово".
Службата обичайно се води от ефимерий, свещенослужител. Всяка седмица по график в службата участват и други монаси.
С 15 минути закъснение в храма влиза и епископ Борис.

Всичко за наказанието на провинилия се духовник, четете в новия брой на в. "168 часа"